• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Consilierul ministrului Oros, atac furibund la adresa premierului Cîţu!

    agrointeligenta.ro -

    Consilierul ministrului Oros – atac furibund la adresa premierului Cîţu! În urma întâlnirilor pe care premierul României, Florin Cîțu, le-a avut zilele trecute cu mai mulți fermieri și cu Federația Agrostar, Marian Irinei, principalul sfătuitor pe subiecte politice al ministrului Adrian Oros, a publicat pe Facebook un atac la adresa șefului Executivului în care îl acuză pe acesta de ”populism și declarații înălțătoare, dar care nu au legătură cu realitatea”.

    Atacul consilierului lui Adrian Oros în Ministerul Agriculturii vine în contextul în care între premierului Cîțu și actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, există o competiție oficială pentru șefia partidului. La acest moment, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este singurul ministru pe care Ludovic Orban îl mai are în tabăra sa, iar în postarea sa, consilierul lui Oros îi ridică ”în slăvi” pe Orban și Oros.

    Conform paginii sale de Facebook, Marian Irinei a venit la Ministerul Agriculturii din funcția de consilier județean din partea PNL la Consiliul Județean Dolj. Anterior, el spune că a fost ”Consilier al ministrului la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul” și ”Conseil (consultant) la Guvernul României”.

    Iată, integral, postarea făcută Marian Irinei la adresa premierului Cîțu:

    ”Domnule Prim-ministru Florin Cîţu,

    Trebuie să recunosc, nu conteniți să mă surprindeți. NU în sensul bun, să ne înțelegem. Cum mai trece o zi, cum mai lansați câte o ”judecată de valoare” în spațiul public. Întrebarea este: ideile sunt ale dvs., sau vă dictează cei de la departamentul de comunicare al Guvernului?

    Dacă în ceea ce privește statutul PNL, într-o oarecare formă vă înțeleg că nu-l cunoașteți, fiind mai nou în politică, ar fi fost de așteptat, compensatoriu.. ca să zic așa, să stăpâniți legislația, mai ales hotărârile emise de Guvernul României referitoare la atribuțiile CNSSU. Aici nu aveți nicio scuză, chiar dacă prim-ministru ați fost numit datorită unei conjuncturi favorabile și nu pentru că ați demonstrat ceva, tot nu aveți nicio scuză pentru carențele legislative care țin de ABECEDARUL unui premier.
    Concret, mă refer la declarația publică pe care ați făcut-o după întâlnirea cu cei de la Agrostar.

    Aici, ca un ”knight in shining armor” (you know what I mean) faceți declarații salvatoare, afirmând ca DUMNEAVOASTRĂ (spre deosebire de alții, probabil) nu veți închide niciodată piețele.

    Flash news, domnule Cîțu: Nu premierul decide închiderea/deschiderea piețelor, în caz de pandemie, cum a fost situația de anul trecut, pentru că, să ne amintim, piețele au fost închise ca urmare a situației pandemice MONDIALE!

    Eu înțeleg ce faceți dvs, bateți șaua să priceapă iapa (aluziile sunt la adresa premierului de atunci: Ludovic Orban sau/și la Ministrul Agriculturii – Adrian Oros) ceea ce nu știți și ar trebui este că o eventuală decizie de închidere a piețelor nu vă aparține. Dacă situația pandemică ar impune, s-ar proceda așa cum prevede legislația, respectiv: decizia se ia de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) din care nu face parte nici premierul și nici ministrul agriculturii, în schimb, face parte ministrul de finanțe! Adică dvs, la momentul respectiv!

    Închiderea piețelor a fost decisă de către CNSSU și comunicată de către Președintele României. Legat de această decizie, atât premierul la vremea respectivă Ludovic Orban cât și ministrul agriculturii, Oros Nechita Adrian, nu au fost consultați. Pe nedrept, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a devenit un fel de paratrăsnet pentru nemulțumirile generate de acest subiect. Deși nu a avut niciun aport la luarea deciziei, ministrul agriculturii a ieșit în nenumărate rânduri public și a încercat să explice care a fost raționamentul și ce a stat la baza luării unei astfel de decizii.

    În altă ordine de idei, ceea ce faceți dvs. domnule prim-ministru, prin aceste întâlniri cu CÎȚIva, acele sindicate, asociații și fițuici online gen (agrointeligența) ce au conduceri PSD-iste este să lăsați impresia, fundamental eronată, că nu există comunicare între ministerul agriculturii și mediul asociativ.

    Din nou greșit!

    Mediul asociativ nu este reprezentat de o singură asociație (familiala) în care membrii fondatori sunt rude de gradul 1,2 sau 3, făcută peste noapte și devenită ”emblematică” pentru agricultură. Mediul asociativ înseamnă asociații puternice, reprezentative cu care ministerul agriculturii este într-un permanent dialog / frecventă consultare.

    Concluzionând, domnule prim-ministru Cîțu: Lăsați populismul și declarațiile înălțătoare, dar care nu au legătură cu realitatea!
    Românii și liberalii sunt inteligenți, nu-i subestimați!”

    Vom reveni cu alte informații și opinii pe acest subiect!


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!