• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Aghiotantul lui Oros va plăti pentru calomnierea Agrointeligența. Public, politic și juridic!

    Vlad Macovei -

    Din când în când, direct sau punându-și țuțerii, Oros își exhibă frustrarea că Agrointeligența nu îi cântă în strună și nu închide ochii la rezultatele catastrofale pe care actualul ministru le-a produs în mandatul său. Cel mai recent exemplu este al consilierului său personal, membru PNL, Marian Irinei, care într-un atac la adresa premierului Cîțu, spune așa: “În altă ordine de idei, ceea ce faceți dvs. domnule prim-ministru, prin aceste întâlniri cu CÎȚIva, acele sindicate, asociații și fițuici online gen (agrointeligența) ce au conduceri PSD-iste este să lăsați impresia, fundamental eronată, că nu există comunicare între ministerul agriculturii și mediul asociativ. Din nou greșit!”

    Citiți și: Consilierul ministrului Oros, atac furibund la adresa premierului Cîţu!

    Să o luăm pe rând:

    1. Agrointeligența este liderul presei agricole din România. Avem o medie de peste 1,2 milioane de cititori unici pe lună iar audiența noastră este certificată oficial de singurul auditor independent pentru mass-media din România – BRAT/SATI. Niciun alt reprezentant al presei agricole (print, online, tv) nu s-a înscris în BRAT/SATI, acolo unde sunt majoritatea reprezentanților mass-media din România. Grupul Agrointeligența este lider în informarea și susținerea fermierilor.

    2. Agrointeligența a avut, are și va avea o relație instituțională corectă cu Ministerul Agriculturii. Toate informațiile oficiale sunt preluate și transmise prompt fermierilor, pe un ton neutru, informativ, echidistant. Acest lucru s-a întâmplat și se va întâmpla indiferent cine este ministrul Agriculturii.

    3. Pe lângă materialele jurnalistice informative, Agrointeligența publică și investigații sau opinii care pot fi nefavorabile conducerii din acel moment a MADR. Acest lucru s-a întâmplat și în mandatul lui Daniel Constantin, și al lui Achim Irimescu și al lui Petre Daea și, evident, al lui Adrian Oros. Agrointeligența va avea o atitudine critică față de oricine este la putere în acel moment. Faptul că l-am criticat pe Petre Daea nu ne făcea ”peneliști”. La fel cum faptul că îl criticăm, pe bună dreptate, pe Adrian Oros, nu ne face ”pesediști”. Plus că Adrian Oros chiar nu înseamnă PNL, ba chiar e o piatră de moară în bilanțul guvernării liberale de până acum. Aceste atacuri rudimentare nu dovedesc decât disperarea și frustrarea.

    4. Problema lui Oros nu este apartenența la tabăra Orban, în lupta pentru putere din PNL. Nu această opțiune, absolut democratică, îi este reproșată, așa cum încearcă să transmită subordonatul său. Nu de asta este premierul Cîțu complet nemulțumit de actualul ministru al Agriculturii. Ci de faptul că este o catastrofă de ministru. De ce nu discută Adrian Oros cu prim-ministrul țării despre problemele fermierilor? Unde sunt irigațiile și depozitele regionale în PNRR? Unde este sprijinul pentru sectorul zootehnic? Unde sunt liniile de deschise de finanțare cu bani europeni din perioada de tranziție? Unde este draftul PNS cu măcar un rând scris? Unde este transparența mandatului de negociere la Bruxelles? Unde este reprezentarea intereselor tuturor fermierilor și nu doar a unor grupuri de interese extrem de reduse numeric, nereprezentative? Unde este sprijinul pentru producătorii de legume și fructe? De ce face doar consultări de formă cu mediul asociativ și fără comunicarea rezultatelor? De ce este în continuare interzis accesul Asociației Forța Fermierilor, unde Agrointeligența este membru fondator, la MADR? Doar pentru că nu suntem pe blat cu Oros, doar de asta? Acesta este bilanțul catastrofal al lui Oros în 2021, de anul trecut nici nu mai vorbim. Toate aceste lucruri le știe și premierul Cîțu. De asta e Oros un ministru slab, nu că e în tabăra lui Orban. Și dacă era în tabăra lui Cîțu, tot trebuia remaniat cu prima ocazie!

    5. Săptămâna viitoare, Grupul Agrointeligența va solicita public, prin scrisori oficiale către premierul Florin Cîțu și actualul președinte PNL, Ludovic Orban, retragerea sprijinului politic și demiterea consilierului Marian Irinei. De asemenea, Grupul Agrointeligența va demara o acțiune în instanță împotriva lui Irinei pentru calomnie și defăimare, iar despăgubirile obținute vor fi folosite la acordarea unor burse școlare pentru cazurile sociale deosebite din mediul rural.

    Vom continua publicarea informațiilor legate de acest caz extrem de grav de atac la libertatea presei.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului