Ştiri agricole

Tiruri românești, blocate în Republica Moldova, la o fabrică de ulei

Patru şoferi români de TIR se află în incinta unei fabrici de ulei din Tighina, în Republica Moldova, unde mijloacele de transport care aparţin angajatorilor lor sunt sechestrate, informează MAE, precizând că aceştia sunt “victime colaterale ale unui litigiu comercial”.

“Misiunii diplomatice române i s-a semnalat că un grup de cetăţeni români, şoferi de tir, ar fi fost prezumtiv sechestraţi, împreună cu mijloacele de transport, încă de la data de 4 martie 2014, în incinta unei fabrici de ulei din localitatea Tighina (Bender) din Republica Moldova, localitate limitrofă regiunii Transnistria. Iniţial, în această situaţie s-au aflat 9 persoane, dintre care cinci au reuşit să părăsească zona şi să se repatrieze la data de 12 martie 2014, astfel încât în prezent se mai află la faţa locului patru cetăţeni români”, se arată într-un răspuns al Ministerului de Externe.

Potrivit MAE, demersurile întreprinse au evidenţiat faptul că persoanele respective sunt “victime colaterale ale unui litigiu de natură comercială”. “Fabrica din Tighina se află în relaţii comerciale, în calitate de furnizor, cu agenţi economici din România şi din Republica Moldova, existând indicii că ar fi recurs la această măsură extremă pentru a exercita presiuni asupra partenerilor comerciali în vederea recuperării unui datorii substanţiale”, precizează sursa citată.

Se pare că șoferii au ales să răână în Moldova pentru a nu abandona mașinile, la solicitarea angajatorilor din România.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: www.cugetliber.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!