• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ofensiva Bălţatei Româneşti pe piaţa cărnii de vită: ”Investim în 20 de ferme de îngrășare care vor aduce pe piață 2.000 de capete lunar”

    Roxana Dobre -

    Carnea provenită de la tăurașii de Bălțată Românească ar putea detrona ”supremația” Angus, care în prezent predomină pe piața românească. Un număr de 20 de ferme de îngrășare și sacrificare vor aduce plus valoare în fermele care sunt membre în Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească Tip Simmental (ACVBR Sim) în urma unor investiții care au fost deja demarate de asociația de fermieri. Noile ferme de îngrășare vor aduce pe piață, lunar, circa 2.000 de capete de taurine Bălțată Românească – linia de carne.

    ”Toate acestea vor fi lansate sub brandul ”Bălțată Românească, produse românești”, care este un brand dedicat fermierilor de Bălțată Românească, dar și consumatorilor de produse din carne. Pe partea de carne avem o colaborare bună cu o unitate de abatorizare și procesare și în prima etapă ne vom folosi de serviciile acestei unități colaboratoare, iar acele bucăți de carne, cotlet și alte piese care vor fi toate de calitate premium, vor fi prezente și ele pe piață în cât mai multe magazine”, a anunțat Zoltan Haller, reprezentantul Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM) și membru al Asociației Forța Fermierilor.

    Produsele lansate pe piață vor fi premium

    O să educăm consumatorii printr-o promovare a brandului și a produselor noastre care vor fi premium și nu vom face rabat de la calitate, mai spune Zoltan Haller: ”Până la acest moment nu a existat o competiție între produsele obținute din diferite rase de animale, dar de acum înainte o să fie o competiție strânsă între carnea de Bălțată Românească și carnea de Angus sau alte rase de carne care sunt consacrate. Consumatorii vor fi plăcut surprinși de gustul cărnii de Bălțată Românească, dar în același timp o să și prezentăm modul în care se va găti această carne, astfel încât carnea să se topească în gură când va fi consumată”.

    Carnea de Băltată Românească – disponibilă în marile magazine

    Pentru produsele provenite de la Bălțată Românească vor exista colaborări cu lanțuri mari de magazine, unde sub brandul ”Bălțată Românească, produsele românești vor fi prezentat atât la raftul de lactate, cât și la zona de carne de vită.

    ”Nu aș da încă nume pentru că nu este încă contractul semnat, dar discuțiile sunt avansate, așteptăm să avem produsele. Avem acel slogan ”Calitate, cantitate și continuitate!”, asta ne dorim și asta vom face pentru fermierii noștri. Ne interesează ca fermierii crescători de Bălțată Românească să fie motivați ca să mai crească în continuare rasa Bălțată Românească. Noi le asigurăm piață de desfacere, le asigurăm o mulțime de alte informații care duc la obținerea de ferme performante, de a crește profitabilitatea și desigur de a rezista în piață și mai mult de atât să aibă fermierii un confort socio-economic astfel încât statul românesc să nu dispară și în felul acesta contribuim și la sustenabilitatea statului românesc. Sunt proiecte pe care noi le-am demarat și sunt în curs de implementare”, a mai arătat Zoltan Haller.

    Acesta a făcut o trimitere și la Ministerul Agriculturii despre care spune că își dorește doar să asculte fermierii. ”Să ne asculte, nu să intervină sau să ne ajute cu ceva, ci doar să ne asculte și să realizeze că asociații din țară doresc și chiar realizează proiecte care aduc plus și plus-valoare în fermele crescătorilor, de care ar trebui să aibă grijă în primul rând ministerul”, a conchis acesta.

    ACVBR-SIM are proiecte similare și pe sectorul laptelui. Despre aceste investiții citiți aici: Fermierii din Asociația Bălțată Românească își fac propriile fabrici de lapte! Produsele din ferme – direct în supermarket!


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an