• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM: Vijelii, ploi torențiale și grindină! Alerta meteo – în vigoare de astăzi în 23 de județe!

  Roxana Dobre -

  Vijelii, ploi torențiale și grindină. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri de alertă valabile în 23 de județe, unde se anunță vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Nici ploile nu vor lipsi din zonele afectate.

  Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00 vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

  Potrivit ANM astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

  Cod Portocaliu de vijelii

  Meterologii mai anunță că în perioada 18 august, ora 14:00 – 19 august, ora 06:00, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

  Furtunile și vijeliile au afectat deja mai multe județe

  În mai multe județe din țară, vremea rea deja a lovit și a produs o serie de distrugeri însemnate în mai multe județe, noaptea trecută. În județul Suceava spre exemplu, furtuna puternică a smuls acoperişuri şi copaci, iar zeci de maşini au fost distruse. Şi în judeţul Alba grindina a distrus mai multe gospodării.

  În același timp, la Gura Humorului, acoperișul unui bloc a fost smuls de vântul puternic, iar mai multe mașini parcate în jurul imobilului au fost distruse. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

  O situație similară s-a produs și la Rădăuți, unde rafalele puternice au smuls un copac care a căzut peste un autoturism, iar pompierii au intervenit pentru înlăturarea pomului. Județul Alba a fost și el lovit de furtună, iar drumurile din comuna Mirăslău au fost inundate.

  Începând cu săptămâna viitoare, vremea va reveni la normalul pentru această perioadă. Potrovit prognozei ANM valabilă în săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021, mediile valorilor termice se vor situația foarte puțin peste cele specifice în acest interval, în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

  Totodată, meteorologii mai precizează că săptămâna viitoare, cantitățile de precipitații estimate vor fi în general excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

  Ultimele știri

  Fermierii fotbaliști așteaptă următoarea ediție a Campionatului Național de Fotbal Fertillia Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului”