• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Opțiunile fermierilor pentru tratamentul semințelor de cereale în această toamnă

  Adrian Radu -

  Majoritatea specialiștilor este de acord că, și la cerealele păioase, sămânța trebuie în fiecare an să se trateze cu insecto-fungicid. De aceea Austral®Plus este soluția superioară pentru tratamentul grâului și orzului, recomandată ferm de specialiștii de la Syngenta. Totuși, pentru fermierii care aleg numai un tratament fungicid, există opțiuni diverse pentru fiecare segment de piață.

  Vibrance®Duo este cea mai nouă tehnologie pentru combaterea bolilor de sol și din sămânță (fuzarioza, mălura, tăciunele, rizoctonioza și mucegaiul de zăpadă) la majoritatea cerealelor păioase: grâu, orz, ovăz, secară și triticale, în doza de 2 litri/tona de semințe.

  Vibrance®Duo conține două substanțe active, dintre care una – sedaxan, cu acțiune sistemică și care este din cea mai nouă generație (cu mod de acțiune SDHI). Datorită acestei substanțe active, Vibrance®Duo este singurul produs din România omologat la o boală care începe să fie semnalată în anumite câmpuri de cereale, mai ales în Vestul țării: Rhizoctonia cerealis. Cealaltă substanță activă este este fludioxonil, care are un spectru foarte larg de boli combătute (dintre care și Septoria nodorum), cu mod de acțiune de contact și penetrant (pătrunde în comisura bobului și în coleoptil).


  În plus față de combaterea excelentă a bolilor, Vibrance® Duo oferă plantei o înrădăcinare abundentă și în profunzime datorată acțiunii sedaxan, care are efect și de biostimulator dovedit de testări interne Syngenta, dar și de universități din întreaga lume.

  Celest®Extra este tot un tratament al semințelor fungicid cu două substanțe active: difenoconazol și fludioxonil. Are acțiune sistemică, de contact și penetrantă. Este omologat la majoritatea cerealelor păioase: grâu, orz, ovăz, secară, triticale si stopează cu succes majoritatea bolilor de sol și din sămânță (la fel combate și Septoria nodorum, unde nu multe produse cunoscute de pe piață au omologare la această boală). Celest®Extra are un raport calitate-preț excelent, fiind lider de piață încă din 2020.


  Dividend®M este tratamentul fungicid cu omologare la grâu care este expert în combaterea mălurei. Mălura comună (Tilletia caries) și mălura pitică a grâului (Tilletia controversa) sunt stopate cu succes în a se dezvolta, la fel și fuzarioza. De asemenea, Dividend®M este foarte accesibil, fiind un partener excelent pentru amestecarea cu alte produse pentru tratamentul semințelor de grâu.


  Toate cele trei produse prezentate: Vibrance®Duo, Celest®Extra și Dividend®M conțin tehnologia Formula M™, marcă patentată Syngenta, conținând un complex de adjuvanți speciali, care oferă o calitate mult sporită tratamentului semințelor: acoperire superioară cu soluție, mai puțin praf, alunecă mai ușor semințele în mașina de tratat și culoarea roșie este mult mai intensă.

  Mai multe detalii despre întreg portofoliul Syngenta puteți găsi aici: https://www.syngenta.ro/products/search/crop-protection/type/tratament-samanta-21


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Aplicarea timpurie a erbicidelor pentru cel mai bun control asupra buruienilor din cultura cerealelor păioase. Recomandările INNVIGO AGRO pentru campania de toamnă! Garda de Mediu: Fermierii care fertilizează cu gunoi de grajd – amenzi de 100.000 de lei din cauza mirosului! O aplicație gratuită care ajută fermierii din această toamnă

  Ultimele știri

  Alertă ANM în vigoare! Vreme foarte rece și rafale puternice de vânt de peste 80-100 km/h! Ziua europeană a produselor ecologice. Decizia pentru fermieri luată de trei instituții europene! Carmen Avram – interpelare către comisarul Wojciechowski: Când veți face studii pentru a vedea cum sunt afectați fermierii?