• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TYM – cel mai mare producător de tractoare din Coreea de Sud a intrat și pe piața românească!

    Daniel Befu -

    Tigrii asiatici intră pe ogoarele noastre: TYM, cel mai mare fabricant de tractoare din Coreea de Sud, a intrat și pe piața românească! Szal-Agro este un grup de business de familie înființat în Ungaria în anii ’90 de antreprenorul Laszlo Szalai. Aflată deja la a doua generație, Szal-Agro a început un proces de extindere a operațiunilor și dincolo de granițele Ungariei. România este una dintre piețele vizate de utilajele aflate în portofoliul companiei.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO l-a intervievat pe Andor Szalai, managerul comercial al Szal-Agro, la standul expozițional deschis în cadrul Agromalim 2021, cel mai mare târg de profil agricol din vestul României.

    Andor Szalai – Director Comercial Szal-Agro, importator al tractoarelor TYM pentru Ungaria, dar și pentru România

    Tractoarele TYM sunt pe piața din Ungaria de peste 5 ani

    Agrointeligența: Dați-ne câteva detalii despre Szal-Agro, deoarece e prima oară când piața românească intră în contact cu compania ale cărei operațiuni comerciale le manageriați.

    Andor Szalai: În 1998 am pornit la drum în Ungaria, ca firmă de familie, care odată cu trecerea timpului și-a dezvoltat activitățile și operațiunile. Chiar și azi, când putem spune că locul nostru în piață este unul consolidat, proprietatea întregii firme a rămas mai departe sub controlul familiei Szalai. Chiar de la început, profilul nostru a fost comercializarea mașinilor agricole și a pieselor de schimb. Noi suntem reprezentantul exclusiv pe piața maghiară a utilajelor TYM, cel mai mare producător de tractoare din Coreea de Sud. Le-am introdus pe piața din Ungaria în urmă cu 5 ani. Rezultatele obținute în țara noastră cu acest brand de tractoare au fost satisfăcătoare. Pot să specific că anul trecut pe piață s-a vândut în Ungaria o cantitate de tractoare TYM, aproape egală ca pondere, cu a tractoarelor mărcile Lamborghini și Deutz Fahr. La începutul anului 2020, în cadrul unei vizite efectuate la partenerii noștri din Coreea de Sud, am decis împreună cu fabrica producătoare, să preluăm distribuția tractoarelor TYM și pe piața românească. Astfel că în prezent suntem reprezentanți legali atât pentru piața din România, cât și pentru piața din Ungaria. Însă imediat după această decizie, a venit necazul cu pandemia, care a cuprins tot globul și nu am putut să demarăm de o manieră eficientă această activitate, așa cum ne propusesem în urma contractului stabilit cu fabricantul din Coreea de Sud. Această expoziție, Agromalim Arad 2021, este primul târg public de profil organizat pe piața din România după semnarea de către noi a contractului de reprezentare cu producătorul coreean. Așa că, în relația cu România deocamdată suntem la început cu această primă expoziție.

    Szal-Agro este un grup de business de familie

    Agrointeligența: Există o rețea de dealeri cu care colaborați pe piața românească pentru comercializarea tractoarelor TYM? În ce zone ale țării sunteți prezenți?

    Andor Szalai: Anul trecut, chiar dacă nu am putut expune tractoarele TYM în cadrul unor evenimente publice, din cauza interdicțiilor impuse de pandemie, am organizat o întâlnire în format restrâns, cu mai mulți dealeri din România, în cadrul căreia am semnat și contractul de reprezentanță în România. În prezent avem 4 dealeri în țara dumneavoastră, dar suntem în curs de semnare a contractelor și cu alți reprezentanți. Suntem prezenți preponderent în Transilvania. Pentru celelalte regiuni ale României suntem interesați să găsim dealeri care să ne reprezinte, fiindcă vrem să ne extindem și în Moldova și în sudul țării. În Banat deja e rezolvată situația, în mare, însă pentru regiunile nereprezentate căutăm activ colaborări cu dealeri locali și regionali.

    Agrointeligența: Care sunt caracteristicile tractoarelor TYM?

    Andor Szalai: Dacă ar fi să rezum caracteristicile lor într-un singur cuvânt, acela ar fi «calitatea»! Tocmai din acest motiv i-am ales pe ei. În ceea ce privește calitatea utilajelor, sunt produse de înaltă fiabilitate, ieșite de pe porțile celei mai mari fabrici de tractoare din Coreea de Sud. Această percepție privitoare la fiabilitatea ridicată ni s-a consolidat și în urma tractoarelor vândute pe piața din Ungaria, dar și a tractoarelor vândute pe piața din Europa. Feedback-ul primit de la clienții care au achiziționat cei 5 ani tractoarele TYM este unul mai mult decât pozitiv. În ceea ce privește calitatea, suntem la același nivel cu cele mai moderne tractoare existente pe piață în Europa. În ceea ce privește prețul, având în vedere calitatea produselor, considerăm că suntem semnificativ mai competitivi. Ca să facem o comparație, un tractor TYM cu dotări standard ieșit de pe linia de producție, ar un grad de echipare mult superioară față de tractoare din aceeași clasă de putere și aceleași caracteristici tehnice, produse în Europa. Altfel spus, un tractor TYM bine echipat din punct de vedere al opțiunilor, îl vindem la același preț sau chiar mai ieftin, decât produsele cu cel mai de jos nivel de echipare ale marilor producători occidentali de tractoare. Însă, rețineți, din perspectiva calității, tractoarele TYM sunt similare cu brandurile occidentale consacrate de tractoare. Totodată tractoarele TYM îndeplinesc cele mai exigente standarde de conformitate cerute de Comunitatea Europeană și corespund normelor stricte de poluare impuse în Uniunea Europeană. Sunt certificate, deci e foarte ușor să fie înmatriculate pentru utilizarea pe drumuri publice. Fiecare model de tractor are certificatul de calitate separat sau colectiv, în funcție de cum se se cere la nivel de autorități de reglementare, ceea ce permite înregistrarea la RAR România și înmatricularea acestora. Aceste tractoare sunt construite în așa fel, încât consumul pentru fiecare operație este foarte rezonabil. Asta nu e din ceea ce scrie în cărțile tehnice, ci din ce spun clienții care au cumpărat de la noi.

    Tractoare cu motoare ce pornesc de la 19 CP și ajung la 130 CP

    Agrointeligența: Ce gamă de tractoare sunt în portofoliul TYM?

    Andor Szalai: Cel mai mic tractor este de 19 CP, iar cel mai mare este de 130 CP. Ceea ce este foarte important e că la categoria de putere mică, unde se încadrează tractoarele de 19 și 25 CP, ambele modele sunt tractoare universale, specifice pentru sectorul agricol. Chiar în situația în care un tractor de 19 CP arată ca un tractoraș care tunde iarba, tractorul cel mai mic are și o coasă rotativă, care se poate monta sub tractor. Are suspensie hidraulică în spate și cu el putem ara și putem face orice operație agricolă. La fel, se poate pune și un încărcător frontal, sau o mică cupă reversibilă, dar și alte mici funcții. Tot din gama de tractoare mici avem motorizări de 40, 50 și 70 CP. Tractoarele mici le oferim într-adevăr fermierilor care sunt foarte mici, administrațiilor comunale, unde este nevoie de ele pentru mici munci de gospodărire a spațiului public, sau de tăiere a ierbii într-un parc. Sunt foarte utile și în mica legumicultură. Această universalitate și multitudine de funcții de la tractoarele mici, o regăsim la toate tipurile de tractoare. Ele nu sunt specifice pentru un anumit tip de muncă în agricultură, ci cu aceste tractoare se poate rezolva orice muncă în sectorul agricol. Ca specificații, începând de la 40 CP în sus, respectiv modelul T 395, sunt prevăzute cu cabină climatizată. Fiecare cabină este dotată cu climă și este foarte confortabilă. Dacă ne uităm în habitaclu, tractoarele sunt foarte confortabile. Te poți distra cu un asemenea tractor. Dacă ajungem la gama noastră de top, respectiv tractoarele de putere maximă, acestea sunt două tipuri. Avem un tip de 90, 100 și 110 CP și mai evem tipul cel mai mare, de 130 CP. Aceste două categorii de tractoare sunt foarte asemănătoare unele cu altele, însă tractorul de 130 CP este și de o putere mai mare și de o greutate corespunzătoare mult mai mare decât celelalte, ceea ce le permite să lucreze foarte eficient pământul. Le recomandăm fermierilor mijlocii sau un pic mai mari, pentru lucrări agricole. Sunt ideale pentru exploatațiile care fac agricultură în familie. Însă sunt și ferme mari care au cumpărat aceste modele de tractoare de la noi, care le folosesc ca tractoare universale pentru transport și diverse munci: remorchează, merge cu stropitoare, împrăștie îngrășăminte , sau tractează o remorcă tehnologică în cadrul unei ferme zootehnice, pentru hrănirea animalelor sau efectuează orice muncă din fermă care necesită tractor. De asemenea, aceste tractoare pot performa foarte bine în ferme mari din sectorul pomicol și viticultură fără nici o problemă.

    Agrointeligența: Ce puteți spune în privința fiabilității și servisării?

    Andor Szalai: Convingeți-vă singur. Uitați, deschid în fața dumneavoastră capota tractorului. După cum constatați, piesele componente sunt ușor accesibile. Nu este greu. Absolut tot ceea ce ține de întreținerea zilnică a tractorului, este absolut vizibil pentru orice operator. În plus, toate consumabilele necesare reviziilor periodice din perioada de garanție, de la filtre până la ulei, sunt foarte ieftine. În privința pieselor de schimb, există în Polonia un centru continental, unde sunt disponibile toate piesele de schimb pentru tractoarele din Coreea. Fermierii nu trebuie să aștepte după piese. Dar în afară de depozitul principal din Polonia, în cadrul depozitului Szal-Agro, în Ungaria, avem foarte multe piese de schimb pentru intervenția primară a tractoarelor. În permanență noi cumpărăm stocuri de completare, atât de la fabrică, cât și de la depozitul zonal pe Europa, din Polonia. Deci avem stocuri de piese de schimb. E o chestiune de zile până se înlocuiește orice piesă de pe un tractor TYM. Piesele de schimb care sunt de uzură primordială, le avem întotdeauna la dispoziție imediat, dar în afară de acestea, avem și o mare parte din piesele necesare pentru o intervenție de service, de unde putem asigura piesele de schimb pentru dealerii din România. În ceea ce privește fiabilitatea tractoarelor, pot să vă dau informații de pe piața din Ungaria, spunând că de 5 ani suntem prezenți cu tractoarele TYM pe piața din Ungaria și până în prezent nu am avut probleme de service și de intervenții serioase, care să necesite manoperă complexă și piese costisitoare. În 5 ani n-am văzut motoare demontate și cutii de viteze demontate. Nici un producător nu poate spune că uneori nu apar și probleme, că fără probleme nu există sigur tractor, dar sunt probleme minore, pe care le-am rezolvat în puține ore.

    Agrointeligența: În încheiere, ce mesaj aveți pentru potențiala bază de clienți de pe piața românească?

    Andor Szalai: Pentru că e un brand nou pe piața din România, cea mai bună reclamă pe care aș putea-o face tractoarelor noastre este să intrați pe site-ul nostru – www.tymtractoare.ro – și să vedeți rețeaua noastră de dealeri din România. Cereți-ne coordonatele lor de contact, mergeți, urcați în tractor și cereți să fiți programat pentru un drive test. Cei care au urcat într-un tractor TYM, au pornit tractorul, au făcut două ture cu el și într-adevăr au decis să cumpere acest utilaj. Sunt sigur că dacă vă veți așeza pe scaunul unui tractor TYM, vă va plăcea, în mod cert. Dacă îl veți și încerca în condiții de operare, după aceea veți decide să îl cumpărați, pentru că e un tractor bun.

    Nota redacției. Pentru a afla oferta de modele și prețuri pentru tractoarele TYM în România, vă recomandăm să luați legătura cu dealerii pe România, prezentați pe  site-ul tymtractoare.ro:

    Szal-Agro – Andor Szalai
    https://tymtraktor.hu/ro/
    Telefon: +36 70 338 3630
    E-mail: szalai.andor@szalagro.hu

    Agrouniversal SRL
    https://www.agrouniversal.ro/
    Telefon: 0728310270
    Adresa
    Str. Uzinei, Nr. 64
    Carei, Jud. Satu Mare

    Nexxon – Utilaje Agricole
    https://www.nexxon-utilajeagricole.ro/utilaje-agricole/tractoare
    Telefon: 0267-364 054
    Adresa
    525400, Târgu Secuiesc, Str. Gării Nr. 48/A, Jud. Covasna

    Duotrac SRL
    https://duotrac.ro/product-category/tractoare/tractoare-noi/
    Telefon: 0040742490586
    Adresa
    Str. Ecologiștilor Nr. 35
    Brașov, Jud. Brașov


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till