• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Zoltan Haller, Asociația Bălțată Românească: Ne-am propus un preț de 1,7 lei/litru pentru lapte, iar la carne 16-17 lei/kg carcasă!

    Roxana Dobre -

    Fermierii își doresc să asigure siguranța alimentară a țării și să pună pe mesele românilor hrană sănătoasă, la prețuri decente și care să provină de la producătorii noștri. Zoltan Haller, membru-fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR – SIM) a participat marți, 7 septembrie, la prima ediție a Congresului Fermierilor – 2021, ocazia cu care a anunțat cele mai noi proiecte derulate de asociație dar și un program revoluționar care urmează să demareze cel târziu în luna noiembrie și care presupune obținerea de produși (viței) prin embriotransfer, având o genetică deosebită.

    ”Mulțumim că astăzi avem ocazia să fim în fața dumneavoastră în calitatea de societate de ameliorare pe rasa autohtonă Bălțată Românească, o societate de ameliorare care în decurs de mai bine de 10 ani a demonstrat că este capabilă să schimbe percepția pentru ceea ce înseamnă vaca în România și să aducă performanță în fermele crescătorilor români. Și sigur mai nou să se preocupe de un lanț integrat care înseamnă de la material seminal până la produse care ajung pe raftul magazinelor, atât din lapte cât și din carne. Sunt convins că pornind de la ideile pe care le avem, proiectele pe care le-am dezvoltat și colaborările pe care le avem cu facultățile de medicină veterinară sau institutele de cercetare și cu unele autorități care sunt dispuse să ne asculte, vom reuși să construim și să ne creăm o independență alimentară”, a subliniat Zoltan Haller în intervenția sa.

    10.000 de fermieri, membri ai asociației, aduc hrană pe masa românilor

    Asociația are un număr impresionat de membri, care produc zilnic hrană ce ajunge pe masa românilor. 10.000 de producători zootehnici sunt înscriși în ACVBR dar numărul acestora crește zilnic cu noi membri care aleg să beneficieze de proiectele derulate de aceasta. ”Noi ne dorim ca și organizație să fim niște pioni principali din lanțul alimentar de producție, prin intermediul fermierilor noștri, care nu sunt puțini la număr. Avem 10.000 de membri în momentul de față și sigur că lista va crește în perioada următoare, dorim să contribuim la siguranța alimentară, avem proiecte care o să pună, și pun pe primul plan Bălțata Românească – produse românești. Știm că Bălțata Românească este un produs premium, cu asta vom ieși pe piață, anul acesta chiar”, a mai punctat acesta.

    Crescătorii nu trebuie să mai fie șantajați la poarta fermei

    În cadrul intervenției sale de la Congresul Fermierilor 2021, eveniment organizat de Asociația Forța Fermierilor, Zoltan Haller a reamintim și despre proiectul desfășurat de asociație, care constă în investiții în ferme de îngrășare în mai multe județe și unități proprii de procesare lapte.

    ”Avem unități de procesare lapte care sunt aproape de finalizare, avem centre de colectare, avem ferme de îngrășare și toate aceste proiecte sunt în derulare astfel încât să existe plus valoare pentru fermieri, să nu existe șantaj la poarta fermei din partea unora sau altora. Vrem ca fermierii să simtă cu adevărat că au o variantă ajutătoare în orice moment prin intermediul asociației din care fac parte. Iar crescătorii de animale trebuie să simtă că se pot baza pe ajutorul și experiența specialiștilor din cadrul unei asociații, atunci când fac parte din acesta, și trebuie să se orienteze spre acea organizație unde forța fermierilor să fie o forță adevărată, și împreună să poată pună umărul să redobândească independența alimentară despre care vorbeam. Repet independență pentru că în momentul de față foarte multă materie primă se importă și sigur că ne-ar dori ca acel procent care vin din afară în perioada imediat următoare să scadă cât de mult posibil în avantajul fermierilor din România. Avem încredere în fermieri, avem încredere în noi, avem încredere în Asociația Forța Fermierilor și știm că doar împreună putem să realizăm aceste proiecte. Sunt convins că vor veni mulți fermieri alături de noi”, a mai transmis Haller în aplauzele celor prezenți.

    1,7 lei pe litru de lapte și 16-17 lei carcasa de carne, prețuri la poarta fermei

    Zoltan Haller le-a mai transmis celor prezenți că Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR) vrea să asigure prețuri bune pentru produsele pe care le pregătește, care să fie avantajoase atât pentru cumpărători dar și pentru fermieri.  ”Ne-am propus pentru lapte 1,7 lei pe litru, iar pe kilogramul de carne undeva la 16-17 lei la carcasă, prețuri la poarta fermei. Sunt prețurile de neegalat pe piață”, a mai menționat acesta.

    Specialistul a profitat de moment pentru a anunța un alt proiect major al asociației, care implică biotehnologia în reproducție și se referă la obținerea de produși (viței) prin embriotransfer, având o genetică deosebită.

    ”Avem proiecte care urmează să fie demarate într-o lună, două (octombrie, noiembrie n.r) folosind biotehnologia în reproducție. Sunt planuri interesante, proiecte prin care vom obține de la o vacă într-un an nu un vițel ci 10 viței. Așadar vorbim de proiecte concrete demarate și care se află în derulare. Vă așteptăm alături de noi atât în Asociația Crescătorilor de vaci ”Bălțată Românească” de Tip Simmental cât și de Forța Fermierilor”, a fost îndemnul cu care Zoltan Haller și-a încheiat discursul.

    Despre proiectele Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR), Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici:

    Fermierii din Asociația Bălțată Românească își fac propriile fabrici de lapte! Produsele din ferme – direct în supermarket!

    Carnea de vită din rasa Bălțată Românească – produs premium pe raftul marilor magazine!

    Fermierii din Asociația ”Bălțata Românească”, o nouă reușită! Primul lot de tăurași de carne – trimis la ferma de testare și îngrășare! 


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an