• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Start AGROSHOW Rapiță 2022! Primul lot – semănat direct în miriște de Etufarm cu semănătoarea Mzuri Pro-Til!

  agrointeligenta.ro -

  Prima lucrare agricolă în câmp la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022! Compania Etufarm a deschis campania de toamnă la rapiță cu tehnologia semănatului direct în miriște. Cu ajutorul semănătorii Mzuri Pro-Til 3T, echipa Etufarm a înființat ieri, sâmbătă, 11 septembrie, primul lot în cadrul AGROSHOW 2022. În zilele următoare, pe loturile dedicate culturii de rapiță va avea loc înființarea culturilor conform tehnologiilor partenerilor.

  Compania Etufarm – www.etufarm.ro este partener al Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 cu utilaje care aduc aduc fermierilor un spor de producție și un plus de economie în costurile culturilor. Sâmbătă, 11 septembrie, pe Lotul 4 din platforma destinată culturii de rapiță, compania a deschis semănatul cu utilajul Mzuri Pro-Til 3T.

  Hibridul folosit pentru semănatul direct în miriște este Dariot din portofoliul companiei Rapool-Saaten Union, iar concomitent cu semănatul s-a aplicat o cantitate de 200 kg de îngrășăminte complexe de tip NPK 20:20:0 +13% S, urmând ca tratamentele și erbicidarea să fie aplicate cu drona cu motor hibrid.

  O singură trecere pentru un semănat complet, cu tot cu fertilizare

  Wladimir Boboschko, administratorul Etufarm ne-a oferit detalii despre semănatul ”altfel” pe care compania sa îl aduce în cadrul AGROSHOW 2022.

  ”Ne mândrim cu faptul că suntem prima companie care deschide lucrările în cadrul platformei AGROSHOW 2022. Am semănat primii ferma model întrucât tehnologia noastră – una simplă, cu costuri reduse, oferă posibilitatea ca într-o singură trecere cui semănătoarea Mzuri Pro-Til 3T să se efectueze pregătirea patului germinativ, aplicarea îngrășămintelor, semănatul și, un aspect foarte important, tasatul”, a explicat Wladimir Boboschko.

  Cantitatea de sămânță de rapiță folosită a fost de 3,3 kilograme, optându-se pentru o distanță între rânduri de 33,3 cm.

  ”Mzuri Pro-Til Select se produce în varianta tractată cu trei lățimi de lucru – 3, 4 și 6 m, iar numărul de rânduri de prelucrare cu acționarea tuturor secțiilor este de la 9, 11 și 17, iar cu dezactivarea fiecărei a doua secție – 5, 6 și 9 rânduri. În consecință, distanța dintre rânduri poate varia în intervalul 33,3 / 66,6 cm, 36,3 / 72,6 cm și 35,3 / 70,6 cm. Capacitatea buncărului este de la 3,4 până la 4,3 mii litri. Buncărul este împărțit pentru îngrășăminte și semințe în proporție de 40:60. Viteza de lucru este de 6-15 km / h”, arată specialiștii Etufarm despre super-semănătoarea care a deschis lucrările la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022.

  De reținut este că tehnologia Mzuri Pro-Til Select oferă fermierilor nu doar foarte multe posibilități de a semăna, dar ansamblul este prevăzut cu control automat al secțiilor care stabilesc distanța dintre benzi. Prin apăsarea unui singur buton, oprirea sau pornirea fiecărei a doua secție, puteți modifica distanța între rânduri. ”Ansamblul de semănat se poate folosi atât pentru semănatul culturilor de păioase (când toate secțiunile sunt activate), cât și culturile de prășitoare, de exemplu, (când se oprește fiecare a doua secție). Distanța mai mare între rânduri oferă plantelor un acces optim la lumina soarelui, nutriție, contribuie la dezvoltarea bioticii solului și elimină problema colectării resturilor vegetale între elementele de lucru”, mai arată echipa tehnică a companiei.

  Ce urmează la Forța Fermierilor AGROSHOW 2022

  Toamna aceasta se anunță una plină la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 aflată la numai 20 de km de București, în cadrul grupului de ferme Agromad Crops fondat de fermierul Ionuț Olteanu.

  După platforma dedicată semănatului rapiței direct în miriște, lucrările agricole continuă cu pregătirea patului germinativ pentru restul loturilor de rapiță din cadrul evenimentului.

  Lucrările de prelucrare a solului vor fi realizate cu utilajele agricole de top din fermele grupului Agromad Crops, gazda evenimentului, iar în fiecare platformă se vor aplica îngrășăminte conform rezultatelor analizelor de sol și cartării agrochimice realizate de Cartagris – Cartarea agrochimică și pedologică.

  Partenerii evenimentului își aleg singuri tehnologia pentru fiecare dintre cele trei culturi ale platformei: rapiță, cereale păioase și porumb.

  Vă vom ține în continuare la curent cu ce se întâmplă la platforma Forța Fermierilor Agroshow 2022 și cu vizitele pe care le primim în câmpul în care Asociația Forța Fermierilor, grupul de ferme Agromad Crops și Agrointeligența – BTvideo, alături de parteneri, organizează cel mai mare eveniment non-corporate de agribusiness din România.

  CITIȚI ȘI:

  Ionuț Olteanu, gazda evenimentelor în câmp Forța Fermierilor Agroshow 2022: Rapiță, Grâu și Porumb

  ”Inspecție” la platforma AGROSHOW 2022. Ultimele zile au adus precipitații de 30 l/mp! 

  Am bătut primul țăruș la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022! Parcelarea și cartarea agrochimică, realizate cu profesioniști și parteneri de top! 


  Te-ar mai putea interesa

  Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Micii fermieri – sprijin de 37.000 de euro pe fermă. Decizia, la nivel european Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event