Ştiri agricole

Discuții aprinse pe marginea legii camerelor agricole. Unii deputați au cerut finanțare de stat, alții au militat pentru nepolitizare

Soarta camerelor agricole a ajuns din nou pe masa membrilor Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, parlamentarii ajungând aproape să se certe pe marginea proiectului legislativ întors de către președintele Traian Băsescu pentru reexaminare.

Dacă fostul ministru al agriculturii, deputatul PSD Petre Daea era de părere că proiectul trebuie votat în forma transmisă de colegii de la Senat, liberalul Stelian Dolha a militat pentru reluarea unei dezbateri serioase a legii camerelor agricole. Dolha a declarat că fără finanțare, aceste organizații nu vor avea nici un impact și că statutul lor va fi similar cu cel al unei simple organizații non-guvernamentale. Rapid, alți colegi din comisie au achiesat la ideea lui Dolha de a găsi finanțare pentru camerele agricole, dar vicepreședintele Liviu Harbuz a subliniat că aceste organisme au fost gândite încă de la început ca ONG-uri, întrucât nu s-a dorit niciodată asigurarea unor resurse financiare pentru a nu exista suspiciuni de politizare.

Discuțiile s-au aprins la exprimarea votului, mai mulți deputați remarcând tensiunea din sala de ședințe pusă de fostul ministru Petre Daea pe seama vremii, ”a temperaturilor scăzute de afară”. În final, majoritatea parlamentarilor au ridicat mâna pentru respingerea cererii de reexaminare și a modificărilor solicitate de Președinție.

Votul final privind reexaminarea modificărilor la legea privind camerele de agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală va aparține plenului Camerei Deputaților, for decizional.

Citiți AICI care sunt modificările cerute de către președintele Traian Băsescu la legea camerelor agricole.

Foto: epochtimes-romania.com

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!