• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șef APIA anunță când intră în conturi banii pentru ajutorul de Covid la bovine!

    agrointeligenta.ro -

    Când intră in conturi banii pentru Ajutorul COVID achitat crescătorilor de bovine pe cap de animal și tona de lapte, plăți care au început oficial la 15 septembrie. Un șef APIA anunță că fermierii primesc în conturi sumele aferente ”cât mai curând” după ce mai mulți crescători au sesizat în mediul online că sumele alocate nu au început să se vadă în conturi, în ciuda autorizărilor la plată anunțate de APIA la nivel național.

    Șeful APIA Caraș-Severin anunță când primesc Ajutorul COVID în conturi crescătorii de bovine

    Directorul APIA Caraș-Severin, Dumitru Stepanescu, anunță fermierii care așteaptă banii plătiți pentru schema de Ajutor de Covid 19 la bovine, că sumele se vor regăsi în conturi ”cât mai curând”.

    ”Am finalizat controalele administrative pentru cererile depuse de către fermieri pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia de Covid-19. Au fost depuse 1.790 de cereri pentru un efectiv de 17.492 de bovine. Prin această Ordonanță a fost reglementată și un ajutor de minimis pentru laptele valorificat în cursul lunii ianuarie 2021. În urma centralizării au fost solicitate 421,5 tone de lapte. Suma totală în lei, care va intra în cel mai scurt timp în conturile fermierilor este de 2.677.000 de lei din care aproximativ 220.000 de lei face referire la laptele care a fost comercializat”, a explicat directorul APIA Caraș-Severin Dumitru Stepanescu, potrivit radioresita.ro.

    Reamintim că APIA a anunțat pe 15 septembrie că a început autorizarea la plată a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, în conformitate cu OUG nr.58/2021. Suma totală autorizată la plată este de 225.529.364,50 din care: pentru efectivul de bovine – 182.700.117,60 lei și pentru cantitatea de lapte – 42.829.246,90 lei.

    Numai în județul Caraș-Severin peste 1.790 de fermieri au fost autorizați la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Caraş-Severin, pentru un efectiv de 17.492 de bovine.

    Ce cuantumuri primesc fermierii

    Cuantumul stabilit pe cap de animal este în valoare de 140,37 lei care se va achita pentru 1.301.561 capete animale eligibile și 541,87 lei pe tona de lapte, care va acoperi 79,039.708 tone comercializate în luna ianuarie 2021. Valoarea ajutorului de stat se calculează pentru fiecare beneficiar în funcție de numărul de capete de bovine eligibile la care se poate adăuga și valoarea calculată în funcție de cantităţile de lapte, în tone, produse și valorificate, eligibile până la concurența plafonului de 225.000 euro la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență.

    Plățile se pot face până la 31 decembrie 2021

    APIA are termen până la 31 decembrie să finalizeze această plată care se achită din Bugetul Național. Reamintim că Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră care sunt primele simulări pentru cuantumuri efectuate de APIA, raportate la cifrele înregistrate până la 9 august, cu o zi înainte de finalizarea campaniei.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului