• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cei cinci hibrizi-vedetă de la Pioneer semănați de Corteva în platforma de rapiță AGROSHOW 2022

    agrointeligenta.ro -

    Cinci hibrizi de rapiță din portofoliul Pioneer au fost selectați de compania Corteva Agriscience pentru a fi semănați în platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022, localizată în cadrul fermelor Agromad Crops din apropierea localității Mihăilești, județul Giurgiu. Echipa tehnică de la Corteva s-a aflat în câmp la momentul semănatului și a validat densitatea de semănat pentru fiecare hibrid de rapiță.

    Compania Corteva Agriscience este partener al platformei Forța Fermierilor AGROSHOW 2022, implicându-se de la început în fiecare etapă de pregătire a evenimentelor de câmp ce vor avea lor anul viitor pentru principalele culturi agricole: rapiță, grâu și porumb.

    Terenurile de la Agromad Crops au fost alese pentru evenimentul realizat de grupul Agrointeligența-BT Video. După o cartare ca la carte, a urmat pregătirea patului germinativ și semănatul hibrizilor de rapiță. La această acțiune a participat, din partea Corteva Agriscience, Alexandru Manea, promotor în cadrul companiei. Nu mai puțin de 5 hibrizi de rapiță au fost selectați din portofoliul Pioneer – Corteva pentru a fi semănați.

    Primul hibrid Corteva semănat în platforma AGROSHOW 2022 este PT264, care se remarcă prin adaptabilitate ridicată, printr-o plecare mai târzie în primăvară, acest lucru ducând la evitarea înghețurilor târzii, destul de des întâlnite în ultimii ani. „Este un hibrid cu o adaptabilitate ridicată în zonele cu o pluviometrie redusă, dar și un hibrid cu adaptabilitate în zonele cu pluviometrie ridicată”, a explicat Alexandru Manea.

    PT275 este al doilea hibrid Corteva ales pentru Forța Fermierilor AGROSHOW 2022. Care sunt punctele sale forte? Este un hibrid robust, pretabil pentru fermele care folosesc tehnologie intensivă și care dețin terenuri productive. Se remarcă ușor în anii în care nivelul de precipitații este optim.

    Mai departe, PT271 este un hibrid destinat fermierilor care țintesc o producție de peste 4,5 tone la hectar. „PT 271 este un hibrid care are nevoie în tehnologie de o pluviometrie mai ridicată, un hibrid care are nevoie de o fertilizare foarte bună, dar un hibrid care, în zona de vest a țării, aduce satisfacții pe măsură”, a completat Alexandru Manea.

    Toleranța mare la Sclerotinia este importantă pentru orice fermier care pariază pe rapiță. De aceea, Corteva prezintă la Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 și hibridul PT303, o inovație a companiei, un hibrid cu o plasticitate și o adaptabilitate ridicate, pretabil pentru cultivare în toate zonele României. Poate fi utilizat atât de fermierii care folosesc tehnologii intensive, cât și de cei care utilizează tehnologii reduse.

    Al cincilea hibrid Corteva semănat la Agromad Crops este PT298. „Are rezistență la scuturare, pentru acei dintre fermierii care-și doresc acest lucru. Este un hibrid cu adaptabilitate atât pe zonele aride, cât și pe zonele cu o pluviometrie ridicată, un hibrid adaptabil atât în tehnologii intensive, cât și în tehnologii moderate, un hibrid care se caracterizează prin stabilitate”, a încheiat Alexandru Manea.

    Semănatul la platforma AGROSHOW 2022 s-a făcut în prezența directorului de dezvoltare al Asociației Forța Fermierilor, Marius Cătălin Bran. Acesta a precizat că s-a semănat o cantitate de 3,3 kg de sămânță la hectar, la distanță de 30 cm între rânduri. S-a utilizat o semănătoare Horsch Focus 6 TD, tractată de un tractor Fendt, echipamente din dotarea fermei-gazdă din cadrul Agromad Crops. Concomitent cu semănatul s-a aplicat și o fertilizate conform recomandărilor tehnologice rezultate în urma analizelor de sol și cartării agrochimice realizate de echipa CARTAGRIS –  www.cartareagrochimica.ro.

    „Formatul pe care platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 îl propune partenerilor este acela de a beneficia de vizibilitate maximă pe întreaga perioadă a anului, având în vedere că este un eveniment 365 de grade, ce durează, practic, de la înființarea culturii până în momentul recoltatului și ziua evenimentului. Asta înseamnă mai multe vizite în câmp, vom urmări fiecare fază tehnologică în parte, pe care partenerii noștri o vom aplica fermelor model, platformelor pe care dumnealor le au aici”, a declarat Marius Cătălin Bran.

    Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 – start în forță!

    Vă vom ține în continuare la curent cu ce se întâmplă la platforma Forța Fermierilor Agroshow 2022 și cu vizitele pe care le primim în câmpul în care Asociația Forța Fermierilor, grupul de ferme Agromad Crops și Agrointeligența – BTvideo, alături de parteneri, organizează cel mai mare eveniment non-corporate de agribusiness din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an Șeful APIA – precizări despre plata finală a subvențiilor către fermieri! Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025 – comunicat: Peste 90% fermieri autorizați la plata finală. Banii în conturi! Soluția eficientă pentru combaterea bolilor la cereale și rapiță Premierul Ciolacu: La Ministerul Agriculturii vor rămâne trei secretari de stat