• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Testul boabelor întregi, trecut cu brio de combinele Rostselmash! Recoltare de zile mari în ferma Agro Hagiu din Brăila!

    agrointeligenta.ro -

    Testul boabelor intacte – trecut cu brio de combinele Rostselmash comercializate în România de Apan Agriculture Equipments. În cadrul unui demo la recoltarea culturii de soia, două combine Rostselmash – o Torum 770 și o RSM 161, au dovedit că dețin tehnologia de vârf care asigură fermierilor calitatea producției pe care și-o doresc.

    În cadrul proiectului comun “Cercetări privind comportamentul în exploatare a diferitelor echipamente agricole și influența acestora asupra indicilor de calitate a lucrărilor”, echipele Apan Agriculture Equipments și USV Iași, au realizat a patra acțiune de cercetare în comuna Viziru, județul Brăila, fermă SC AGRO HAGIU SRL, administrator Ionuț Silviu Hagiu.

    Pe o suprafața de 20 ha s-a recoltat soia. Două combine de top, Marca Rostselmash: Torum 770 si RSM 161 au asigurat realizarea acțiunii.

    Combina TORUM 770

    Combină de recoltat cu rotor puternică, una dintre cele mai eficiente din lume. TORUM poate recolta peste 2.000 de hectare din culturi diferite, obținând 40 de tone de cereale pe oră și 300 de tone pe schimb.

    Combina de recoltare se bazează pe un sistem unic de treierat ARS (Advance Rotor System). Suplimentar, în versiunea cu semi-șenile, datorită suprafeței mari de contact cu solul, această combină de recoltat este una dintre cele mai acceptabile soluții pentru condiții de umiditate pentru culturile de soia și orez.

    Combina RSM 161

    Combina de recoltat RSM 161 este proiectată pentru recoltarea tuturor cerealelor – cereale cu spic, culturi de fasole, plante pentru uleiuri. O combină eficientă cu o productivitate de aproximativ 45t/h face posibilă procesarea de până la 2.000 de hectare pe sezon.

    Fermierii din zona județului Brăila au fost prezenți atât în momentul recoltării, cât și în cel al luării de probe de către cercetătorii USV Iași.

    Profesorul Dan Cazacu, Șef lucrări Dr USV Iași, a menționat următoarele:

    “Lucrările agricole mecanizate corespunzătoare unui flux agricol tehnologic specific au o importanță majoră în obținerea unei recolte bogate și de calitate. Chiar de la înființarea unei culturi agricole și până când această ajunge la maturitatea de consum sau de recoltare (tehnologică) există, după cum știm, o serie de lucrări agricole specifice, realizate pentru ca plantele să parcurgă cu bine diferitele fenofaze de dezvoltare.

    Oricât de bine ar fi fost făcute aceste lucrări și la momentul oportun, nu avem garanția “hambarului plin”, din cauza diferitelor situații nefericite care pot apărea accidental pe parcursul unui an agricol climatic. Din acest motiv, putem afirmă faptul că lucrarea de recoltat (îndeosebi la cereale) este poate cea mai importantă în cadrul unei tehnologii agricole.

    Odată ajunși la acest stadiu de dezvoltare al culturii atenția trebuie focusată la maximum pe echipamentele agricole pentru recoltat, pentru că acestea să lucreze la parametri optimi atât din punct de vedere energetic cât și cu respectarea cerințelor de calitate a produsului recoltat. Chiar dacă în anumite situații nu avem o recoltă bogată sau din contră producția a fost foarte bună, această trebuie pusă la adăpost până la ultimul bob iar acest lucru depinde în mare măsură de calitatea echipamentelor agricole.

    În situația dată, respectiv în localitatea Silistraru, jud. Brăila, partenerii noștri APAN Agriculture Equipments, au supus atenției fermierilor invitați la acțiunea organizată, modul de comportare în exploatare, în condiții de câmp, a combinelor pentru recoltat cereale: ROSTSELMASH RSM 161 și Torrum 770.

    Echipa de la USV Iași, a procedat la prelevarea de date privind indicii de calitate la recoltat, indicii energetici, precum și cei de exploatare a acestor echipamente moderne. De asemenea, s-a urmărit prelevarea unor probe de sol, pentru a determina interacțiunea sistemului de rulare a combinelor cu solul.

    În cadrul acestor acțiuni, desfășurate cu public, fermierii au asistat în direct la acțiunea de recoltare soia (condiții grele de lucru) și au avut ocazia de a lămuri diferite neclarități cu leadership-ul și tehnicienii de la APAN Agriculture Equipments sau cu echipa de cercetători de la USV Iași.

    Rezultatele preliminare, “la cald”, sunt deosebit de promiţătoare, iar după ce datele prelevate la faţa locului vor trece şi de etapă de laborator, sperăm să tragem concluzia finală care să demonstreze, fără drept de apel, pe de o parte, calitatea acestor echipamente, cât și necesitatea colaborării pe termen lung între fermieri, furnizorii de servicii și echipamente agricole cât și universitățile de profil.”

    Cazacu Dan, Sef lucrări dr. USV Iași, Departamentul de Pedotehnică

    Director Executiv AAE, Dobrota Sorin, sorin.dobrota@apan.ro, 0740.052.246


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență