• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai în perioada 11- 19 aprilie. Vezi ce condiții trebuie respectate!

  agrointeligenta.ro -

  Ca în fiecare an, ANSVSA a intensificat în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște controalele la nivel național, pentru a asigura consumatorilor produse alimentare sigure. În România sunt sacrificați, anual, de Paște aproape 3 milioane de miei. Pentru că mulți crescători de oi, persoane fizice, preferă să sacrifice mieii în curți, medicii veterinari avertizează consumatorii asupra pericolului pentru sănătate pe care-l reprezintă carnea obţinută astfel.

  Prezența personalului de specialitate, inclusiv în week-end

  Inspectorii sanitari veterinari monitorizează, mai intens în această perioadă, respectarea condițiilor sanitare veterinare în toate tărgurile de animale, piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică. Acțiunile dispuse de conducere includ toți medicii veterinari din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) dar și a circumscripțiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).
  Important de reținut este faptul că fiecare DSVSA județeană a stabilit un program de lucru pentru perioada 07-19 aprilie, interval în care va fi asigurată prezenţa personalului de specialitate, inclusiv în weekend. La sediul Direcţiilor, în afara programului de lucru, se vor afișa numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

  Spații temporare pentru sacrificare

  Sacrificarea mieilor se poate realiza in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, inclusiv abatoare de capacitate mica, (care sunt publicate pe site-ul ANSVSA) şi în spaţii amenajate temporar pentru sacrificare. Autorităţile locale, care vor să organizeze, în localităţile pe care le administrează, spaţii temporar amenajate pentru sacrificarea mieilor, pot solicita în această perioadă un aviz din partea Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), care, după verificarea şi avizarea temporară a acestui spaţiu, vor asigura supravegherea sanitară veterinară prin personal de specialitate.

  Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai în perioada 11- 19 aprilie şi trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman şi eliminarea a deşeurilor, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.
  Va fi verificat şi modul în care, cei care comercializează ouă, lapte, peşte, produse de patiserie, legume şi fructe, respectă normele sanitare veterinare.

  Mesajul președintelui ANSVSA

  „Recomand tuturor cetăţenilor să-şi procure toate produsele care se consumă în mod tradiţional de Paşte: lapte, ouă, produse din lapte, produse de patiserie, numai din spaţiile autorizate sanitar veterinar, de a evita comerţul nesupravegheat sanitar-veterinar şi implicit, riscul de a se îmbolnăvi. Prin controalele şi verificările inspectorilor noştri vom continua să ne asigurăm că se comercializează doar produse alimentare sigure şi că sunt respectate sănătatea şi interesele consumatorilor”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele A.N.S.V.S.A.

  Foto: opiniatimisoarei.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole