• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologia Daymsa i-a ajutat pe legumicultori să aibă solariile pline la mijloc de noiembrie

    Adrian Radu -

    Tot mai multe fitomarfacii din toată țara se asociază cu Daymsa pentru a oferi fermierilor produse naturale, care îmbunătățesc sănătatea solului, stimulează culturile, sporesc producția și calitatea recoltelor. Pentru clienții fitofarmaciei Alfa Plant din localitatea Moldoveni, județul Teleorman, aplicarea fertilizatorilor și biostimulatorilor Daymsa a devenit o practică constantă în producția agricolă.

    ”Produsele Daymsa se recomandă singure, datorită caracteristicilor imprimate produselor, calității și versatilități. Fermierii pe care-i avem în portofoliu se adresează consumatorului direct, nu prin intermediar, și răspunsul pieței a fost imediat. Vorbim de produse cu un gust și cu un aspect natural, în cazul ăsta, cu o reflexie chiar și în preț, adică vorbim de 20-30%, să zic, un spor în ce înseamnă prețul de vânzare, un câștig pentru fermier”, a declarat Laurențiu Bălteanu, administratorul fitofarmaciei Alfa Plant.

    La 15 kilometri de farmacia din Moldoveni, în localitatea Lunca, fermierul Floricel Catană a aplicat scheme de tratament cu produsele Daymsa. Schema de tratament folosită l-a ajutat să aibă solariile pline cu roșii, deși mai sunt câteva zile până la venirea iernii.

    ”Acum, la jumătatea lunii noiembrie, cultura arată foarte bine. Vom recolta până la finalul lunii, poate și în decembrie. Fructele sunt curate, nu sunt bolnave și leagă de sus până jos, eficiență maximă la legat. Cu tehnologia de la Daymsa am obținut produse bune. Rezultate bune, producție excelentă, plante viguroase. Îmi plac cum sunt”, a declarat fermierul Floricel Catană, din Lunca, județul Teleorman.

    Pentru a atinge potențialul de producție, fermierul din Teleorman a aplicat ca prim tratament produsul Naturamin WSP, un biostimulator recomandat pentru stimularea activității culturilor în perioadele de cerere crescută de energie. Naturamin WSP este indicat mai ales pentru evitarea și depășirea proceselor de stres de orice natură: fizică (frig, îngheț, ploi, căldură etc.), chimică (carențe, fito-toxicitate etc.), fiziologică (stres hidric) sau biologică (mane), precum și pentru creșterea producției. Se vor obține plante mai sănătoase, mai eficiente și mai bine adaptate la condițiile de cultivare. În acest sens este indicat și pentru îmbunătățirea proceselor de acumulare a rezervelor și îmbunătățirea calității organoleptice și a producției recoltelor.

    Pentru maximizarea randamentului, în ferma din Lunca, a fost utilizat, de asemenea, produsul Pleniflor, care îmbunătățește procesele de înflorire și legare de fructe.

    Pleniflor este formulat pe bază de extract de alge marine îmbogățit cu 9% Bor și 1% Molibden. Pentru producerea acestuia s-au utilizat cele mai noi procedee de fabricație, astfel încât s-a reușit menținerea tuturor componentelor minerale și din alge active și solubile.

    Schema de tratament a fost completată cu Naturfruit, un produs bogat în potasiu, potrivit pentru etapele ciclului de cultură cu dezvoltare ridicată a organelor productive. Această formulă îmbunătățește calitatea fructelor (ecartament, culoare și conținut de zahăr). De asemenea, oferă țesutului consistență și rigiditate.

    Pentru mai multe detalii despre produsele Daymsa, dar și despre întregul protocol, vizitați site-ul www.naturgrup.ro sau pagina de Facebook Natur Grup.


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!