• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Formula de succes pentru o fermă modernă

    Adrian Radu -

    Drumul unui fermier printre obstacolele puse de diferiți factori este ușurat de partenerii financiari care să-i înțeleagă nevoile și care să știe când să acorde un credit. Povestea lui Cristel Urse, din Brăila, este strâns legată de Patria Bank, alături de care a construit o bijuterie de exploatație agricolă.

    Cristel Urse este un fiul al satului Chichinețu, din comuna Ciocile, județul Brăila. A crescut înconjurat de cei care munceau pământul și, inevitabil, drumul său în viață s-a conturat destul de clar. A urmat un liceu agricol, a terminat și o facultate de management agricol în urmă cu 21 de ani și apoi s-a angajat.

    2008 a fost anul în care fermierul brăilean a decis să treacă la alt nivel. A înființat societatea Bivancri SRL și a pornit ușor, ușor la drum. De la 18 hectare a ajuns la aproape 600, pe care cultivă rapiță, grâu, porumb, floarea-soarelui și orz. Urse se mândrește cu cele 170 de hectare pe care le irigă. A modernizat aproape trei kilometri de rețea pentru a avea irigată mai bine de un sfert din suprafața fermei.

    Cristel Urse recunoaște că a ajuns la acest nivel cu ajutorul partenerilor de la Patria Bank. „Sunt oameni înțelegători și dedicați finanțării agriculturii. Ei ne-au finanțat achizițiile de teren agricol, foarte convenabil, ne-au finanțat credite pentru achiziția de utilaje, garanțiile flexibile, teren agricol, utilaje și la proiectul pe care-l avem în derulare tot Patria Bank ne-a finanțat și ne ajută în continuare. Au oferit 3 credite, unul pentru grant, unul pentru partea de cofinanțare și unul pentru TVA”, a explicat Cristel Urse.

    „Patria Bank este o bancă dedicată agricultorilor, noi așa o simțim. Fără credite nu am fi putut face nimic. Aveam 36 de ani când am luat primul leasing. Mi-am luat un tractor de 140 cai putere, un plug și un combinator. În momentul de față am 8 tractoare, două combine, toată gama de utilaje, utilaje de irigat, motopompe, grupuri de irigat electrice”, a concluzionat Cristel Urse.

    Informații detaliate despre toate creditele oferite fermierilor, dar și despre celelalte servicii Patria Bank puteți găsi pe site-ul www.patriabank.ro.

    Acest articol face parte din proiectul „Împreună pentru agricultură” realizat de Patria Bank alături de fermierii români care au reușit să crească și să se dezvolte, cu determinare, multă muncă și sprjin financiar.

    Produsele de creditare dedicate agriculturii oferite de Patria Bank acoperă toate nevoile specifice segmentului:
    – achiziția de bunuri (vehicule, echipamente, utilaje etc.) utilizate în activitatea agricolă, cu până la 100% finanțare a valorii acestora, inclusiv finanțarea TVA-ului
    investiții imobiliare (terenuri agricole, achiziție de clădiri / ferme, construcție / renovare clădiri / ferme etc.), utilizate în scopul desfășurării activității agricole, achiziție terenuri agricole etc.); precum și alte investiții specifice activității agricole; cu până la 100% finanțare din valorea terenului
    – refinanțarea creditelor de investiții de la alte instituții financiare sau refinanțarea investițiilor realizate din surse proprii;
    finanțare capital de lucru curent, achiziție de inputuri de la furnizorii parteneri Patria Bank
    Credite APIA
    – finanțări punte pentru proiecte cu Fonduri Europene;
    – credite de investiții pentru co-finanțarea proiectelor cu Fonduri Europene;
    – componente ale proiectelor pe Fonduri Europene și naționale care nu sunt reglementate

    Produselor dedicate, care favorizează specificitatea acestui domeniu (atât în tipologia de culturi, cât și în particularitățile de rambursare, în funcție de sezonalitatea caracteristică), Patria Bank le adaugă echipe dedicate, dublu specializate (vânzători cu specializare bancară & inginerie agro și aprobatori specializați în finanțarea agriculturii), deservind toate tipurile de firme cu domeniu de activitate agricultura.


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Șeful APIA – precizări despre plata finală a subvențiilor către fermieri!

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă