• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Top 10 cei mai bogați fermieri din lume

    Mircea Olteanu -

    Top 10 cei mai bogați fermieri din lume începe și se termină cu fermieri din China. În total, cinci chinezi se află în clasamentul celor mai bogați agricultori ai lumii, conform unui top realizat pe baza datelor Forbes despre averile celor mai avuți oameni ai lumii.

    Dacă majoritatea fermierilor se luptă în fiecare zi pentru a-și ține exploatațiile pe linia de plutire, o categorie extrem de rară este cea a fermierilor extrem de bogați, ale căror averi în agricultură au ajuns la ordinul milioanelor, zecilor, sutelor și chiar miliardelor. Despre acești ultimi fermieri – cei mai bogați din lume, a publicat un articol și publicația germană Agrarheute care îi prezintă pe primii cei mai bogați fermieri ai lumii.

    Pe baza clasamentului Forbes al celor mai bogați oameni din lume, revista online AgronoMag și portalul Luxatix au întocmit o listă cu cei mai bogați oameni de afaceri din domeniul agricol.

    Lista celor zece cei mai bogați fermieri din lume include cinci oameni de afaceri din China, doi americani, un prinț saudit, un rus, dar și pe premierul Cehiei.

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii, conform datelor Forbes:

    10. Bao Hongxing (China)
    9. Fu Guangming (China)
    8. Qin Yinglin (China)
    7. Vadim Moshkovich (Rusia)
    6. Andrej Babis (Republica Cehă)
    5. Harry Stine (SUA)
    4. Prințul Sultan bin Mohammed bin Saud Al Kabeer (Arabia de Sud)
    3. Stewart și Lynda Resnick (SUA)
    2. Liu Yonghao (China)
    1. Liu Yongxing (China)

    Iată cine sunt cei mai bogați fermieri din lume la acest moment, dar și care sunt afacerile care i-au propulsat și i-au făcut miliardari:

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 10: Bao Hongxing – China

    Numărul 10 pe lista Forbes a celor mai bogați fermieri este Bao Hongxing, șeful uneia dintre cele mai mari companii agricole private din China. Omul de afaceri are avere de 1,3 miliarde de dolari.

    A absolvit Universitatea de Agricultură Jianxi și apoi a ocupat diverse funcții în industria agricolă chineză.

    Compania sa se ocupă în principal de creșterea porcilor (fiind un furnizor major de furaje pentru porci), dar oferă și servicii de depozitare și comercializare de cereale.

    Fu Guangming este pe locul în top 9 cei mai bogați fermieri ai lumii

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 9: Fu Guangming – China

    Pe locul al nouălea în topul celor mai bogați fermieri ai lumii este tot un afacerist din China: Fu Guangming, șeful companiei agricole private Fujian Sunner Development.

    Averea sa, care se ridică de 1,5 miliarde de dolari, o împarte cu fiica sa Fu Fenfang, care deține funcția de director al companiei. Fu Guangming și-a dezvoltat afacerea pe baza creșterii păsărilor, compania sa fiind furnizorul de pui al restaurantelor KFC din China.

    Fujian Sunner Development se ocupă de creșterea, sacrificarea și procesarea cărnii de pui, în principal în China, dar și în alte țări din Asia.

    Qin Yinglin este pe locul 8 în topul celor bogați oameni ai lumii

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 8: Qin Yinglin – China

    Următorul pe listă este tot un chinez: Qin Yinglin este pe locul 8 în topul celor mai bogați fermieri din lume. Acesta conduce gigantul agricol Muyuan Foodstuff și are o avere netă care se ridică la 2 miliarde de dolari.

    Compania sa este cel mai mare crescător de porci din China. A studiat la Universitatea Agricolă din Henan și și-a început propria afacere în 1992, cu doar 22 de porci.

    Compania este (până în prezent) activă doar pe piața chineză – dar este cunoscută printre crescătorii de porci din întreaga lume.

    Vadim Moshkovich ocupă locul 7 în topul celor mai bogați fermieri ai lumii

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 7: Vadim Moshkovich – Rusia

    Pe poziția a șaptea în topul celor mai bogați fermieri din lume s-a clasat miliardarul rus Vadim Moshkovich, care a intrat în afaceri vânzând vodcă, ulei și apartamente la începutul anilor 1990 (după căderea Uniunii Sovietice).

    După ce a obținut profituri uriașe din aceste afaceri, Moshkovich a decis să investească în terenuri și a fondat grupul Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de porci și zahăr din Rusia.

    Afaceristul a lucrat și pentru guvernul rus timp de opt ani, dar a decis să renunțe în 2014. Grupul Rusagro deține peste 600.000 de hectare, situate în diferite regiuni ale Rusiei.

    Compania își vinde produsele în peste 80 de regiuni din Rusia și peste 15 țări. Vadim Moshkovich are o avere estimată la 2,3 miliarde de dolari.

    Andrej Babis – locul 6 în top 10 cei mai bogați fermieri ai lumii

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 6:  Andrej Babis – Cehia

    Poziția 9 în topul celor mai bogați fermieri ai lumii este ocupată de Andrej Babis, premierul Cehiei din 2017.

    Cu o avere netă de 3,4 miliarde de dolari, afaceristul devenit politician a fondat compania Agrofert, care deține peste 100.000 de hectare de teren arabil.

    Pentru a evita un conflict de interese, Babis a transferat controlul compania Agrofert către o fundație.

    Grupul este în continuare principalul jucător în sectorul agricol și în industria alimentară din Cehia și Slovacia.

    Harry Stine – locul 5 în top 10 cei mai bogați fermieri ai lumii

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 5: Harry Stine – SUA

    Americanul Harry Stine chiar a fost la început un simplu fermier, însă a reușit să acumuleze o avere netă de 3,5 miliarde de dolari. Este pe locul al cincilea în clasamentul celor mai bogați fermieri din lume.

    Stine a făcut avere vânzând și acordând licențe pentru porumb și soia modificate genetic către Syngenta, Monsanto și alte companii agricole majore.

    Harry Stine este fiul unui fermier și, deși este dislexic și suferă de tulburări de spectru autist, nu a cedat niciodată, scrie revista online AgroMag.

    Compania sa, Stine Seeds, este cel mai mare furnizor de semințe din lume, creând unele dintre cele mai rezistente soiuri de soia modificată genetic.

    Sultan bin Mohammed bin Saud Al Kabeer este pe locul 4 în topul celor mai bogați fermieri ai lumii

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 4: Prințul Sultan bin Mohammed bin Saud Al Kabeer – Arabia Saudită

    Membru al familiei regale saudite, prințul Al Kabeer a fondat compania de lactate Almarai în 1977.

    În 2005, prințul saudit a listat compania la bursă, dar a păstrat 24 la sută din acțiuni, pachet de acțiuni care valorează 3,8 miliarde de dolari.

    Almarai este una dintre cele mai mari companii lactate din Orientul Mijlociu și exportă laptele de la vacile sale Holstein în toate statele din Golful Persic.

    Pe lângă fermele de lapte, Al Kabeer deține și o herghelie, cu aproximativ 100 de cai, în apropierea capitalei Arabiei Saudite Riydah.

    Prințul Sultan bin Mohammed bin Saud Al Kabeer este pe locul 4 în topul celor mai bogați fermieri din lume.

    Stuart și Lynda Resnick sunt pe locul al treilea în topul celor mai bogați fermieri din lume

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 3: Stewart și Lynda Resnick – SUA

    Cuplul Stewart și Lynda Resnick are o avere netă de 4 miliarde de dolari și sunt pe locul 3 în topul celor mai bogați fermieri ai lumii, conform datelor Forbes.

    Soții Resnick și-au câștigat existența din vânzarea de migdale, portocale, grepfrut și sucuri de fructe care sunt cultivate pe terenurile lor din California și sudul Texasului. Produsele lor sunt vândute pe tot cuprinsul Statelor Unite.

    Stewart Resnick a fondat imperiul agricol în 1978, când a cumpărat primul teren agricol în California.

    Pe lângă afacerile din domeniul agricol, familia Resnick deține și un pachet majoritar de acțiuni la Kern-Water-Bank, unul dintre marile rezervoare de apă subterană din California – un stat afectat tot mai frecvent de secetă.

    Liu Yonghao, este pe locul al doilea în topul celor mai bogați fermieri ai lumii

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 2: Liu Yonghao – China

    Pe locul al doilea în rândul celor mai bogați fermieri din lume se situează chinezul Liu Yonghao, șeful grupului New Hope Liuhe  – unul dintre cei mai crescători și animale din lume.

    Grupul nu este prezent doar pe piața chineză, ci și în alte țări și la finalul anului 2013 avea peste 500 de filiale și sucursale.

    Pe lângă creșterea animalelor, compania s-a extins, de asemenea, și în alte domenii legate de activitatea de creștere a animalelor, cum ar fi producția de hrană pentru animale și prelucrarea alimentelor.

    Liu Yonghao și familia sa au o avere netă de 4,6 miliarde de dolari.

    Liu Yongxing este cel mai bogat fermier din lume

    Topul celor mai bogați fermieri ai lumii. Locul 1: Liu Yongxing – China

    Cel mai bogat fermier din lume este la acest moment chinezul Liu Yongxing, fratele lui Liu Yonghao, numărul 2 în listă. Liu Yongxing a acumulat o avere netă de 6,6 miliarde de dolari.

    Împreună cu frații săi, a fondat Hope Group în 1982. Însă, la începutul anilor 1990, s-a despărțit în mod amiabil de frații săi și și-a fondat propria sa compania, East Hope Group. Firma este specializată în producția de furaje pentru animale.

    Produsele companiei sunt disponibile în principal pe piața chineză, dar sunt din ce în ce mai mult exportate și în străinătate, în țări precum în Vietnam, Singapore, Indonezia și Cambodgia.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar Insecticidul Los Ovados 200 SE, acum autorizat pentru utilizare în cultura grâului!