• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Plăți APIA 2021: Lista subvențiilor la plată începând de astăzi!

    agrointeligenta.ro -

    Subvențiile APIA aflate la plată începând de astăzi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, APIA, demarează plata regulară a subvențiilor pe anul 2021. Se achită în primul rând diferența rămasă la plată pentru schemele achitate la avansul încheiat pe 30 noiembrie.

    Începând de astăzi, joi – 2 decembrie, APIA demarează plata regulară pentru subvențiile APIA. Termenul pentru finalizarea acestor autorizări aferente anului de cerere 2021 este 30 iunie 2022.

    Lista subvențiilor la plată din 2 decembrie 2021

    Primii fermieri care vor intra la plată sunt acei fermieri care au încasat și avansul APIA. În cazul acestor beneficiari de subvenții, situația cererilor este clară și ei pot încasa toate schemele deblocate la plată. Sunt în primul rând subvențiile pe suprafață și sprijinul cuplat pentru speciile ovine și caprine.

    Pentru cei care au primit avans 70 la sută din cuantumul pe hectar restul sumelor ce urmează plătite sunt:

    Schema de plată unică pe suprafață – SAPS: 30 la sută din 472,3630 lei/ha (suma integrală pe hectar n.r) adică 141,7089 lei/ha;
    Plata redistributivă
    – primul interval 1-5 ha, inclusiv: 30 la sută din 24,7375 lei/ha adică 7,4212 lei/ha;
    – al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv: 30 la sută din 238,2008 lei/ha adică 71,4602 lei/ha;
    Plata pentru înverzire: 30 la sută din 286,4261 lei/ha adică 85,9278 lei/ha;
    Plata pentru tinerii fermieri: 30 la sută din 200,1333 lei/ha adică 60,0399 lei/ha;
    Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) ovine/caprine: 30 la sută din 85,2949 lei/cap adică 25,5884 lei/ha.

    Pentru cei care nu au primit avans sumele integrale pe hectar sunt:

    Schema de plată unică pe suprafață – SAPS: 472,3630 lei/ha;
    Plata redistributivă
    – primul interval 1-5 ha, inclusiv: 24,7375 lei/ha;
    – al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv: 238,2008 lei/ha;
    Plata pentru înverzire: 286,4261 lei/ha;
    Plata pentru tinerii fermieri: 200,1333 lei/ha;
    Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) ovine/caprine: 85,2949 lei/cap.

    De ce nu se achită de astăzi și SCZ bovine

    Crescătorii de bovine așteptau ca începând de astăzi să încaseze sprijinul cuplat, însă Hotărârea de Guvern cu plafoanele alocate acestei scheme nu a fost aprobată de Executiv. Este posibil ca în următoarea ședință de Guvern, actul normativ să primească undă verde.

    Cum sumele totale nu au fost aprobate, APIA nu a comunicat oficial niciun cuantum pentru SCZ bovine și bubaline, deși în spațiul public s-au vehiculat mai multe cuantumuri per cap de animal eligibil.

    Când primesc subvențiile fermierii la control, inclusiv cei cu teledetecție

    Fermierii care au fost la control, inclusiv cei care au avut teledetecție pot intra la plată numai când situația cererii lor este închisă, adică după ce se încheie raportul de control ce trebuie asumat, prin semnătură, și de către fermier. Din acel moment, funcționarul care instrumentează respectiva cerere poate autoriza acel dosar la plată.

    De ce unii fermieri nu au luat încă niciun ban din subvenție

    Pentru a afla motivul pentru care nu ați încasat până la acest moment niciun ban din subvențiile APIA pe 2021, vă recomandăm să luați legătura cu funcționarii APIA de la centrul unde ați depus cererea. Numai funcționarii APIA vă pot comunica situația dvs. și când este posibil să intrați pe lista ”albă” pentru a încasa banii pe hectar sau pe animale.

    O altă situație posibilă este să fi fost autorizată cererea dvs., dar banii să nu vă fi fost încă virați. Este valabil mai ales pentru fermierii care au fost pe ultimele liste transmise de APIA la finalul campaniei de avans care s-a închis pe 30 noiembrie. Din nou, funcționarii APIA vă pot da detalii.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!