• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo 3-9 ianuarie 2022. ANM: Cum va fi vremea în această săptămână!

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo pentru săptămâna 3-9 ianuarie 2022 debutează cu zile mai calde decât normalul acestei perioade din an, cu ceață în prima parte a zilei. Începând de joi, vremea se răcește.

    Prognoza meteo – ANM: Luni, 3 ianuarie 2022

    Vremea se va încălzi în toate regiunile, semnificativ în cele sudice şi estice, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste mediile multianuale caracteristice începutului de ianuarie.

    Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 7 grade. În vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua; în rest înnorările vor fi temporare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţă şi ninsoare.

    Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze de 45-55 km/h, local în Transilvania în general de 55-65 km/h, iar la munte vor fi rafale de 70-80 km/h, în zona înaltă (la peste 1700 m), se vor depăşi 90-120 km/h şi temporar va ninge viscolit.

    Îndeosebi în prima parte a zilei, local în zonele joase din sud şi sud-est şi izolat în rest, se va semnala ceaţă.

    Prognoza meteo – ANM: Marți, 4 ianuarie 2022

    Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 15 grade şi minime în general între -1 şi 7 grade.

    Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest va prezenta înnorări, dar numai pe arii restrânse, îndeosebi în nord, se vor semnala ploi slabe.

    În zona montană înaltă, îndeosebi la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte.

    Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, rafale mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă, iar local şi la intensitate mult mai redusă şi în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, izolat va mai fi ceaţă.

    Prognoza meteo – ANM: Miercuri, 5 ianuarie 2022

    Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime cuprinse între 7 şi 17 grade şi minime în general între -2 şi 7 grade. În vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţării, vor fi înnorări şi ploi pe arii relativ extinse, mai ales în a doua parte a intervalului.

    La munte, ziua va ploua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni cerul va fi variabil ziua, apoi va prezenta unele înnorări, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, cu precădere în vestul Olteniei şi în nordul Moldovei.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar local, îndeosebi spre seară şi noaptea şi în vest, centru şi est.

    În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

    Prognoza meteo – ANM: Joi, 6 ianuarie 2022

    Vremea se va răci faţă de ziua precedentă în sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţării, iar în rest, valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, mai coborâte în zonele depresionare.

    Cerul va avea înnorări, ziua în vest, nord şi centru, iar seara şi noaptea în sud, centru, nord şi est. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe în majoritatea regiunilor, în zonele joase va ploua şi, în a doua parte a intervalului, cu precădere în Transilvania şi Moldova, probabilitatea de transformare a ploilor în lapoviţă şi trecător ninsoare va fi în creştere.

    La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local în cursul zilei şi în regiunile centrale şi estice.

    Prognoza meteo – ANM. Vineri, sâmbătă și duminică – 7,8 și 9 ianuarie 2022

    Procesul de răcire al vremii va continua, însă în sud şi sud-est valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă.

    Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în majoritatea regiunilor, mai ales în a doua parte a intervalului.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte