• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cioban cu 600 de oi, prins de fermierul Ștefan Muscă în timp ce distrugea culturile de cereale și lucernă!

    Angelica Lefter -

    Prima zi din noul an, cu ”surprize” pentru fermierul giurgiuvean Ștefan Muscă, prim-vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor. În timp ce verifica starea culturilor, la 1 ianuarie 2022, agricultorul a surprins în fapt un crescător de oi care i-a devastat 30 de hectare de teren cultivate cu grâu, orz și lucernă, trecând cu cele 600 de oi peste suprafaţa de culturi agricole.

    Ștefan Muscă a reușit să îi facă poze oierului și să-l recunoască ca fiind un bărbat care lucrează la Administrația Națională Apele Române, fapt care l-a determinat să scrie un mesaj dur pe Facebook la adresa acestuia, dar și la adresa polițiștilor din comuna Găujani, județul Giurgiu, care deși au fost chemați la fața locului, nu au venit să vadă despre ce este vorba.

    ”Ciobanii ne distrug culturile, ei nerespectând legile țării. Ne trebuie măsuri urgente. Oile sunt ale angajatului de la Apele Romane. Aici suntem la Pietrișu. Polițiștii cer mărire de salarii fără performanță. Suntem la un pas de a declanșa greva fiscală. Ne trebuie un pic de timp”, a menționat în mesajul său,  însoțit de o fotografie, fermierul Ștefan Muscă.

    Ștefan Muscă

    Crescătorul de oi i-a distrus fermierului Ștefan Muscă 30 de hectare de culturi agricole

    Contactat de jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Ștefan Muscă a relatat întreaga întâmplare, acuzându-l pe oierul care ar fi și angajat la Administrația Națională Apele Române, după cum a relatat, că a transformat ”cantonul”, punctul de lucru, în propria stână.

    ”L-am prins acolo pe cioban, a băgat oile pe orz apoi pe lucernă și fiind terenul moale, mi le-a distrus de tot. L-am recunoscut pe cel care a făcut asta. Este un angajat de la Apele Române care gestionează un canton. L-au lăsat să stea acolo cu vreo 600 de oi și a luat-o cu animalele pe grâu, pe orz și l-am prins pe niște lucernă. Terenul era foarte, foarte moale. Mi-a distrus culturile și a fugit când l-am prins, a lăsat și oile și tot și a fugit. El a venit din județul Teleorman, de la Pietroșani și cotrobăie pe terenurile mele de la Pietrișu, din județul Giurgiu”, a declarat Ștefan Muscă.

    Agricultorul giurgiuvean spune că autoritățile ar trebui să răspundă pentru că permit unui crescător de oi să folosească ”cantonul” de la Apele Române drept stână. Ștefan Muscă a menționat că intenționează să meargă în audiență la ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru a-i cere să ia măsuri în cazul angajatului de la Apele Române.

    ”Ce măsuri să iau? Nu e vorba doar că au păscut pe acolo, căci creștea, dar mi-a distrus cultura terenul fiind foarte moale. Aștept să-i trimit ministrului o hârtie. Cantonul unde are stâna aparține de Ministerul Mediului și Apelor, o să merg la ministrul Barna să-i cer o întâlnire urgentă. Dacă nu va lua măsuri voi acționa mai întâi ministerul în judecată. Să rezolve problema, să îl pună să stea cu oile acasă, nu pe culturile oamenilor, eu nu stau cu vacile mele acasă? Ori este angajat la Apele Române ori este cioban la oi? În timpul lui liber vine cu oile la canton, cantonul nu e proprietatea lui, este a celor de la Apele Române. Cu respectivul individ nu se poate discuta, nu răspunde la telefon. I-a distrus 30 de hectare de orz, grâu și lucernă!”, a spus supărat fermierul giurgiuvean.

    Chemați la fața locului, polițiștii au refuzat să vină să constate paguba 

    Ștefan Muscă spune că o mare problemă o reprezintă lipsa de interes a polițiștilor din zonă. Deși i-a sunat să vină la fața locului, aceștia nu s-au deplasat să constate paguba și să lămurească situația.

    ”L-am sunat pe șeful de post de acolo din comună, de la Găujani, și n-au venit. Pe urmă cer salarii, de ce să ceară salarii mari dacă nu-și fac datoria? Voi face și o grevă fiscală pentru a nu le mai da lor salariile și politicului, care nu merită să îmi mai gestioneze mie banii, eu dacă nu fac performanță iau ceva? Banii lor să se dea pe performanță!”, a mai punctat agricultorul Ștefan Muscă pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”