Soluții pentru grădină

Trei idei pentru a da viață gardului grădinii tale

Grădinarii pasionați nu lasă nici un detaliu să strice frumusețea muncii lor, fie că este vorba de așezarea plantelor, de cromatică și, de ce nu, de decor și accesorii de grădină. Deși la prima vedere un gard nu oferă prea multe posibilități de a da personalitate spațiului din curte, nu puțini sunt cei care își pun ambiția de a transforma acest element într-unul de-a dreptul spectaculos.

În cadrul rubricii de sâmbătă dedicată grădinarilor, Agrointeligența vă prezintă trei idei cu care puteți da viață unui banal gard:

1.Plantele suspendate.

Dacă grădina de legume sau grădina de flori este plină de plante de grădină, de ce nu ați folosi și gardul pentru a crește plante aromatice, spre exemplu. Cu puțină iscusință și inspirație, veți găsi cel mai bun sistem de prindere pentru ghivece și cutii colorate din care să se ivească florescențe colorate și frunze cu gust. ghivece prinse de gard ghivece pe perete  plante aromatic eprinse pe gard

2.Culorile vii.

Verdele din grădină poate fi ”spart” de un gard vopsit într-o culoare vie, care să ofere un contract plăcut. O altă sugestie o reprezintă picturile, dar pentru ca ele să aducă un serviciu peisajului, ar trebui să aveți o fire artistică sau să apelați la cineva cu un minim talent la pictură. Înainte de a pune în aplicare această soluție, faceți o schiță la scară a desenului și asigurați-vă că ea se încadrează dimensiunii gardului și personalității grădinii dumneavoastră.

gard cu gresie gard in culorii vii  gard vopsit

3. Plantele agățătoare.

Cel mai sigur mod în care puteți da viață grădinii rămân plantele agătățoare care să ”îmbrace” lemnul sau metalul din care ste fabricat acesta. Analizați cum puteți facilitata ”urcarea” ramurilor subțiri: grilaje din lemn, cârlige fixate sau sfori din materiale naturale și în culori plăcute.

flori agatatoareFoto: penick.net, redbubble.com, lowes.com, gardenrant.com


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!