• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sulfosol, hibridul de floarea-soarelui pe care se poate miza cu toată încrederea

    Adrian Radu -

    Una dintre cele mai importante cerințe de producție în cazul hibrizilor de floarea-soarelui este capacitatea de a avea randament constant în condiții diferite de creștere. În această categorie a varietăților de performanță se înscrie și Sulfosol, un hibrid simplu, semi-tardiv din portofoliul Donau Saat.

    Acesta ajunge la maturitate dupa 115-120 de zile, într-un regim climatic normal, moment în care poate atinge producții impresionante de 4.7 tone/ha. Sulfosol este tolerant la erbicidele pe bază de tribenuron metil și are o toleranță genetică la secetă.

    Pentru Donau Saat, toleranța genetică la cele mai frecvente bolii ale florii-soarelui reprezintă o prioritate, drept urmare, hibrizii Sulfosol vin înzestrați cu un pachet de trăsaturi care îi fac toleranți la boli foliare precum pătarea brună sau alternarioza. De asemenea, Sulfosol are indici foarte buni la frângere și tolerează bine atacul de lupoaie pâna la rasa E.

    Potențialul hibridului indică o masă hectolitrică de 40 kg/hl și un conținut de ulei linoleic care poate ajunge la 50-52%. Densitatea recomandată la semănat este de 53-55 000 de plante la hectar. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Aerisirea locuinței prin metoda nemțească – metoda luften Subvenții APIA 2026. Regulă nouă la rotația culturilor pentru fermele până în 30 ha Crescător de porcine: ”Cu prețurile medii de 12 lei/kg în viu nu acopăr nici costurile cu hrana, prețul corect ar fi de 17 lei/kg”

    Ultimele știri

    Parlamentul a aprobat legea care majorează taxele către stat. Baza de impozitare la terenul agricol crește cu 140% Ministrul Barbu și șeful ANSVSA – discuții cu retailerii pentru accesul la raft al produselor românești: ”Avem grad de autosuficiență de 120% la producția de ouă” Gospodarii dintr-o comună au început deja tăierea porcilor de Crăciun. DSVSA: ”A apărut o adevărată isterie”