• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sulfosol, hibridul de floarea-soarelui pe care se poate miza cu toată încrederea

    Adrian Radu -

    Una dintre cele mai importante cerințe de producție în cazul hibrizilor de floarea-soarelui este capacitatea de a avea randament constant în condiții diferite de creștere. În această categorie a varietăților de performanță se înscrie și Sulfosol, un hibrid simplu, semi-tardiv din portofoliul Donau Saat.

    Acesta ajunge la maturitate dupa 115-120 de zile, într-un regim climatic normal, moment în care poate atinge producții impresionante de 4.7 tone/ha. Sulfosol este tolerant la erbicidele pe bază de tribenuron metil și are o toleranță genetică la secetă.

    Pentru Donau Saat, toleranța genetică la cele mai frecvente bolii ale florii-soarelui reprezintă o prioritate, drept urmare, hibrizii Sulfosol vin înzestrați cu un pachet de trăsaturi care îi fac toleranți la boli foliare precum pătarea brună sau alternarioza. De asemenea, Sulfosol are indici foarte buni la frângere și tolerează bine atacul de lupoaie pâna la rasa E.

    Potențialul hibridului indică o masă hectolitrică de 40 kg/hl și un conținut de ulei linoleic care poate ajunge la 50-52%. Densitatea recomandată la semănat este de 53-55 000 de plante la hectar. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară