• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Se întorc GERUL ȘI NINSORILE! Prognoza ANM pe următoarele zile!

    Angelica Lefter -

    Meteorologii anunță vreme în ușoară răcire în acest sfârșit de săptămână, iar la munte vor reveni ninsorile. În restul țării sunt posibile ploi, lapoviță și ninsoare. Maximele termice vor atinge duminică 13 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -1 și 9 grade Celsius. Dimineața și seara va fi ceață în zonele joase.

    ANM: Prognoza meteo vineri – 4 februarie 2022

    Vineri, la început de weekend, cerul va fi variabil în sudul și sud-estul țării, iar în rest vor fi înnorări temporare. Va ninge slab ziua, în special în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. Noaptea vor fi mai ales ploi, local în vestul și nord-vestul teritoriului și cu totul izolat posibil în sud-est și mixte în centru, unde probabilitatea de formare a poleiului va fi ridicată.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe creste, în a doua parte a intervalului.

    Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime, în general, între -10 și 0 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe spații restrânse se va forma ceață.

    ANM: Prognoza meteo sâmbătă – 5 februarie 2022

    Sâmbătă, valorile termice se vor situa peste cele normale pentru această dată, mai ales în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi pe parcursul zilei în vestul, nordul, centrul și estul țării, unde pe arii restrânse vor fi precipitații. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, iar în zonele joase vor fi ploi și trecător lapoviță sau ninsoare.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte, iar local și temporar și în sud-vest, centru și nord-est.

    Temperaturile maxime, în creștere în cea mai mare parte a țării, se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime, în general, între -6 și 2 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață, iar la începutul intervalului vor mai fi condiții de polei.

    ANM: Prognoza meteo duminică – 6 februarie 2022

    Pentru duminică, meteorologii au anunțat că valorile termice vor fi în scădere ușoară, însă se vor menţine peste cele normale în prima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţării.

    Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în Maramureş şi în zona montană din nordul teritoriului unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Începând de seara, cerul se va înnora în vest şi în nord-nord-vest; în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul celor Orientali, în estul Maramureşului și trecător în nordul Moldovei vor predomina ninsorile, pe alocuri moderate cantitativ, în timp ce în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi al Maramureşului vor fi mai ales ploi şi lapoviţă; izolat vor fi condiţii de polei. Vântul se va intensifica la munte, mai ales în cursul nopţii, cu rafale de peste 80…100 km/h în special în masivele nordice unde zăpada va fi viscolită; în zonele joase de relief vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări temporare.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai scăzute, spre -10 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor fi condiţii de ceață.

    ANM: Prognoza meteo luni – 7 februarie 2022

    În prima zi a săptămânii viitoare, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări mai persistente la munte, în nord, în vest şi în centru unde precipitaţiile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ; în zonele montane şi submontane vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. În sud şi în sud-est cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe alocuri în Oltenia şi izolat în Muntenia şi Dobrogea.

    Vântul va prezenta intensificări cu rafale de 70…90 km/h în zona montană înaltă, unde zăpada va fi viscolită şi temporar, în general cu 40…50 km/h, şi în restul țării.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare