• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primele tratamente la pomii fructiferi. Stropiri în livadă în faza de repaus vegetativ

    agrointeligenta.ro -

    Primele tratamente la pomii fructiferi se fac la începutul anului, când livada este în faza de repaus vegetativ. Produsele cu care se fac stropiri au rol de a preveni atacuri ale dăunătorilor și ale unor boli periculoase precum rapănul sau făinarea.

    Tratamentele efectuate în livezi și grădini, în faza de repaus vegetativ, sunt cele mai importante, spun reprezentanții Autorității Naționale Fitosanitare. Prevenirea organismelor dăunătoare, la pomii și arbuștii fructiferi, în această perioadă este esențială pentru o recoltă sănătoasă.

    Citiți și: Tabel tratamente pomi fructiferi. Schema de stropiri în livadă în fiecare anotimp

    În acest scop se recomandă efectuarea tratamentelor fitosanitare la pomii și arbuștii fructiferi cu următoarele produse de protecție a plantelor.

    Tratamente la pomi în perioada de repaus vegetativ

    Tratamente la pomi în perioada de repaus vegetativ

    În perioada de repaus vegetativ se recomandă efectuarea mai multor tratamente fitosanitare la pomii fructiferi. Iată care sunt produsele cu care se pot stropi pomii în luna februarie, dar și ce dăunători sau boli se combat:

    Substanțele cuprice nu trebuie amestecate niciodată cu uleiul horticol. Tratamentul cu ulei horticol se efectuează la o distanță de 7-10 zile față de tratamentul cu produse cuprice.

    Citiți și: Stropirea pomilor – calendar. Tratamente de făcut în livada de familie

    Când se stropesc pomii în perioada de repus vegetativ

    Când se stropesc pomii în perioada de repus vegetativ

    Tratamentele pot fi efectuate când temperatura pe timpul zilei este de minim 8˚C, iar noaptea temperaturile nu scad sub 0˚C.

    Respectați cu strictețe normele de lucru cu produsele de protecție a plantelor, norme de protecție și securitate a muncii, de protecție a albinelor și a animalelor in conformitate cu Legea nr. 383/2013 a apiculturii, cu modificările și complectările ulterioare și Ordinul nr. 127/1991 al ACA din România, ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agriculturii și Alimentației, 15b/3403/1991 al Departamentului pentru Administrație Locală și 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum și cu Protocolul de colaborare nr. 328432/2015, încheiat cu ROMPIS (privind implementarea legislației, în vederea protecției familiilor de albine, împotriva intoxicațiilor cu produse de protecție a plantelor).

    Respectați prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 297/2017 privind aprobarea Codului de bune practici pentru utilizarea în siguranță a produselor de protecție a plantelor.

    Respectați obligațiile ce vă revin conform Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, cu modificările ulterioare.

    Citiți și respectați instrucțiunile și informațiile înscrise pe eticheta produselor de protecția plantelor.

    Citiți și: Tratamente pomii fructiferi în perioada de repaus: când și cum se fac primele stropiri în livadă 


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații