• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rețetă de la doi veri din Tulcea: fertilizare economică la semănat cu un plus de 20% în producție

    Adrian Radu -

    Cultura porumbului este foarte importantă pentru Vasile și Nicolae Bâlea din Jijila, județul Tulcea. Cei doi veri administrează peste 1.000 de hectare și peste un sfert din suprafață este cultivată an de an cu porumb.

    În 2021, au testat Seed Sprint H5 ca soluție economică la fertilizarea de bază și au făcut următoarea comparație într-o solă de 2 ha: jumătate din suprafață a fost semănată cu starterul Seed Sprint H5 si doza de NPK a fost redusă cu 50%, iar pe jumătatea rămasă a fost aplicat doar NPK 20-20-0 în doză de 200 kg/ha. Urmăriți în videoclipul de mai jos ce rezultate au obținut fermierii tulceni, atât în etapele de creștere vegetativă, cât și la recoltare.

    Verii Nicolae și Vasile Bâlea au înființat ferma în anul 2008, având la dispoziție 4 tractoare românești U650 și 2 combine C 14. Deși acum au la dispoziție tehnologie modernă pentru lucrările agricole, ei au rămas la fel de implicați în fermă, participând în mod egal cu angajații lor la campanile de semănat, recoltat sau întreținere utilaje. Ca și alți fermieri din țară, caută soluții la criza îngrășămintelor de bază care a început în 2021.

    „Este diferență, se vede cu ochiul liber. Și o să folosim și de acum încolo, o să continuăm așa. Decât să cărăm cu tirurile complexe (n.r. îngrășăminte), mai bine băgăm un 25 kg Seed Sprint și se vede diferența, față de 200 kg de complexe”, a completat Nicolae Bâlea.

    Vasile Bâlea, vărul lui Nicolae, a observat detaliile care au crescut rentabilitatea producției la cultura de porumb semănată cu Seed Sprint H5: „Diferența de talie, are sistemul radicular foarte dezvoltat, inclusiv și culoarea, dacă ne uitam, este mult mai verde decât în partea unde nu s-a aplicat Seed Sprint. Grosimea tulpinii, sistemul radicular și culoarea mult mai intensă, deci un porumb care a avut hrană, un start impecabil”, a explicat administratorul Vanib Ceres.

    Rezultatele de la recoltare aduc și dovada rentabilității: pe parcela semănată cu Seed Sprint producția măsurată este de 12 t/ha, iar pe cea semănată cu NPK producția a fost de 10 t/ha.

    Seed Sprint H5 – fertilizare economică la semănat

    Seed Sprint H5 este un îngrășamânt starter microgranulat adus în România acum 10 ani de Chemark Rom pentru a-i ajuta pe fermieri să-și optimizeze costurile de fertilizare și să-și mărească randamentul producției, printr-o tehnologie precisă de aplicare a îngrășămintelor pe bază de fosfor la semănat. Seed Sprint H5 se diferențiază net de alte produse similare prin 2 caracteristici remarcabile: conține acizi humici care menţin pH-ul în limite optime prevenind blocajele fosforului în sol și asigură o concentrație ridicată de fosfor solubil (43% P₂O₅) printr-o dozare optim-economică a microgranulelor lângă sămânță, fosforul fiind astfel usor accesibil rădăcinii pe rândul semănat.

    Seed Sprint H5 este un produs marca Tradecorp Internațional, lider specializat în producerea fertilizanților și a biostimulatorilor. Facilitățile de producție sunt în Spania. La Avila se formulează agenți de chelatare (este singura fabrică din lume ce sintetizează EDDHA), iar la Albacete se formulează fertilizanți lichizi și solizi. Tradecorp distribuie produsele în peste 80 de țări din Europa, America de Nord și de Sud, Orientul Mijlociu, Asia, Australia.

    Care sunt avantajele folosirii Seed Sprint

    – Toți fermierii care au aplicat Seed Sprint au avut o răsărire cu 3-5 zile mai rapidă și uniformă, fără goluri în cultură.
    – Beneficiezi de 43% fosfor solubil aplicat cu precizie direct la rădăcina plantei. Plantele utilizează, în medie, doar 25% din totalul fosforului introdus în sol ca îngrăşământ de bază, restul fiind inaccesibil din cauza distanței mari față de rădăcină sau a blocajelor cauzate de pH-ul necorespunzător al solului și de temperaturile scăzute.
    – Formula Seed Sprint conține acizi humici din leonardite. Aceștia mențin un pH optim în jurul semințelor favorizând absorbția fosforului si a elementelor nutritive din sol.

    Pentru consultanță, apelați la Marius Miron 0734 551 551 (telefon / Whatsapp).

    Chemark Rom vă propune în 2022 tehnologii de viitor cu produse inovatoare nutriție-protecție ce reprezintă soluții economice în prezent!


    Te-ar mai putea interesa

    Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urări de Paşte 2024. Felicitări şi mesaje frumoase de Învierea Domnului

    Ultimele știri

    Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, vine săptămâna viitoare în România Gărgărița silicvelor de rapiță, Ceutorhynchus assimilis: semne atac, combatere Pisicile care au băut lapte de vacă cu gripă aviară au murit