• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo. ANM: Vremea se schimbă radical de la începutul săptămânii!

    agrointeligenta.ro -

    Vremea se schimbă radicală de la începutul săptămânii, arată prognoza actualizată emisă de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

    Vremea se încălzeşte în toată ţara începând de luni, 21 februarie. Va ploua în vestul şi nordul ţării, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte, predominant ninsori la altitudini de peste 1500 m. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade.

    Prognoza meteo – ANM: Luni, 21 februarie 2022

    Luni, 21 februarie, vremea se va încălzi față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice vor fi din nou cu mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi ziua în vest și nord-vest, mai ales din orele serii în sud-vest, nord și centru, apoi pe arii mai restrânse și în rest.

    La munte se vor semnala precipitaţii mixte, predominant ninsori la altitudini de peste 1500 m, unde se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -4…-3 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, unde se vor atinge rafale de 60…80 km/h, iar zăpada va fi viscolită, dar izolat şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului. Pe alocuri, cu precădere dimineața, va fi ceață.

    Prognoza meteo – ANM: Marți, 22 februarie 2022

    Marți, pe 22 februarie, cerul va avea înnorări și va ploua, pe arii restrânse în sudul și estul țării și doar izolat în rest. La munte local se vor semnala precipitații mixte.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali, mai ales pe creste, iar pe alocuri și la intensități mai mici și în sud-vest și sud-est.

    Valorile termice, deși ușor mai scăzute decât în ziua precedentă, cu precădere în regiunile intracarpatice, se vor situa în continuare peste mediile multianuale în majoritatea zonelor; maximele se vor încadra, în general, între 5 şi 13 grade, iar minimele între -3 și 6 grade, mai scăzute în depresiuni.

    Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

    Prognoza meteo – ANM: Miercuri, 23 februarie 2022

    Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior pe parcursul zilei de miercuri, 23 februarie. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații în vestul, centrul și nordul țării și pe arii relativ restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zonele montane, ploaie și trecător lapoviță și ninsoare în regiunile intracarpatice și doar ploi în rest.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste, iar temporar și în extremitatea de sud-vest și de sud-est.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 3 grade. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceaţă.

    Prognoza meteo – ANM: Joi, 24 februarie 2022

    Cerul va avea temporar înnorări și se vor semnala precipitații slabe, preominant sub formă de ploaie, pe arii relativ restrânse în centru și est și cu totul izolat în rest. La munte vor fi precipitații mixte.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice.

    Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceaţă.


    Te-ar mai putea interesa

    Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte