• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Agrointeligența solicită transparentizarea tuturor informațiilor legate de plățile din bani publici către Copa-Cogeca!

  agrointeligenta.ro -

  Agrointeligența solicită transparentizarea tuturor informațiilor legate de plățile din bani publici către Copa-Cogeca. Într-o solicitare transmisă Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, publicația noastră a cerut ca o serie de informații despre banii publici cheltuiți să ne fie comunicate pentru ca mai apoi să fie prezentate fermierilor.

  În cursul zilei de astăzi, joi – 3 martie, Agrointeligența a solicitat în mod oficial Ministerului Agriculturii să facă publice toate informațiile legate de plățile din bani publici efectuate către Copa-Cogeca. Publicația noastră a cerut informații și despre baza legală a acestor plăți, persoanele care le-au autorizat, dar și dacă au existat sau există controale și anchete penale cu privire la aspectele menționate.

  Mai jos găsiți solicitarea intrală transmisă către MADR, cu mențiunea că vorm reveni cu răspunsul ministerului imediat ce acesta ne va fi transmis:

  ”Grupul Agrointeligența, liderul presei agricole dinRomâna după audiența măsurată oficial, în virtutea prevederilor Legii nr. 544/2001 privind privind liberul acces la informațiile de interes public, vă rugăm să aveți amabilitatea de ne furniza situația la zi privind plățile făcute de MADR pentru participarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PROAGRO, UNCSV, APPR) la Copa-Cogeca. Întrucât este vorba de bani publici. vă adresăm solicitarea oficială de a ne răspunde la următoarele întrebări:

  – Câte plăți și în ce sume au fost efectuate de către MADR la Copa-Cogeca în întreaga perioadă?
  – Când au fost efectuate aceste plăți?
  – În baza cărui act normativ au fost efectuate plățile și cine le-a autorizat din cadrul MADR?
  – Pe baza cărui temei legislativ sau administrativ au fost selectați doar membrii Alianței să fie beneficiari ai acestor plăți?
  – Au existat rapoarte de activitate sau alte tipuri de documente atașate facturilor sau deciziilor de plată?
  – Cine este titularul din factură în numele căruia MADR a efectuat plățile?
  – Ce semnături apar pe factură?
  – A existat până acum un audit al Curții de Conturi cu privire la aceste plăți?
  – Aveți informații despre existența unor anchete penale în cazul acestor plăți?
  – Pentru acest an, plata a fost deja efectuată? Dacă nu, când există intenția de a face această plată și dacă vor fi solicitate documente justificative?
  – Care este punctul de vedere al domnului ministru Adrian Chesnoiu pe acest subiect? Ne poate da, vă rugăm, o declarație oficială care să poată fi inclusă în material?

  Subiectul acesta este de foarte mare interes pentru Grupul Agrointeligența deoarece, așa cum spuneam, implică bani publici și, de asemenea, faptul că un număr mic de asociații reprezintă fermierii români, în ansamblu, la Copa-Cogeca. Vă rugăm, așadar, în măsura posibilității, un răspuns prompt și complet.

  Cu mulțumiri!

  Oana Timar
  Redactor-șef Agrointeligența”

  UPDATE. În urma solicității noastre, am primit un răspuns oficial din partea MADR. Informațiile primite le găsiți în formă integrală în articolul: Răspuns MADR: 700.000 de euro plătiți deja de la bugetul de stat pentru reprezentarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare în COPA-COGECA


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2023. Fermierii care nu respectă acest termen nu vor intra la plată Prețul pentru carnea de miel care i-a înfuriat până și pe oieri! În Grădina Danei. Mixul de trei produse cu care puteți stropi pomii primăvara

  Ultimele știri

  Șeful APIA: Subvenție plătită de astăzi pentru toți fermierii care nu au luat banii Termen urgent la APIA pentru crescătorii de animale: 24 martie, ultima zi pentru cereri Carmen Avram îl confruntă pe comisarul european pentru Agricultură pe tema compensațiilor pentru fermierii români