• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Misterioasa boală a orezului despre care nimeni nu ştie nimic

    agrointeligenta.ro -

    Maladia care a lovit anul trecut culturile de orez din  vestul Australiei afectând plantaţiile amenajate pe râul Ord din regiunea Kimberly nu a putut fi identificată de niciunul dintre laboratoarele de specialitate la care au fost transmise probe.

    Apariţia unei maladii necunoscute este un fapt îngrijorător pentru Australia, una dintre cele mai importante exportatoare de cereale din emisfera sudică, de natură să facă livrările din această regiune mai puţin atractive pe piaţa internaţională.

    Chiar dacă Australia nu este un mare exportator de orez, aşa cum este de grâu, problemele din regiunea Kimberly nu pot fi trecute cu vederea, recolta distrusă de maladia necunoscută fiind suficientă pentru a hrăni 60 de milioane de oameni. Australienii au cel mai mare randament din lume la orez – 10 tone, dublu faţă de media mondială – deşi ating doar jumătate din consumul mediu de apă.

    Probe recoltate în regiunea Kimberly au fost trimise anul trecut în Franţa, specialiştii din această ţară neputând spune nici despre ce este vorba darămite să mai prescrie şi un tratament sau nişte măsuri de prevenire.

    „Nu este asemănătoare cu nimic, ar putea fi ceva ce a apărut şi prin alte părţi ale lumii dar încă nu a fost descoprit şi catalogat, ar putea fi ceva local despre care noi să nu fi ştiut până acum, ar putea fi ceva local despre care ştiam dar care a suferit o mutaţie” a declarat, citat de The Crop Site, unul dintre oficialii regiunii australiene.

    Probele recoltate pe valea râului Ord au fost comparate cu peste 3000 de modele catalogate la nivel mondial nefiind găsită nicio corespondenţă.

    „Ceea ce ne miră cel mai tare este că maladia nu prezintă niciun element comun sau asemănător cu cele catalogate înIndonesiasau Timorul de Est (n.r regiunile de cultivare a orezului cele mai apropiate)” adăugă oficialul.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români