• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Premierul Ciucă anunță noi măsuri guvernamentale pentru susținerea agriculturii

    agrointeligenta.ro -

    Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră că România are un potențial agricol foarte important, iar noile măsuri guvernamentale vor susține acest domeniu extrem de important pentru economie.

    Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat astăzi cu reprezentanții asociațiilor de fermieri și producători de semințe și ulei de floarea-soarelui despre securitatea alimentară, asigurarea stocurilor necesare pieței interne, precum și despre soluțiile guvernamentale de răspuns la problemele cu care se confruntă acest sector.

    ”Am dorit să avem aceste consultări pentru a primi asigurări direct de la sursă că există stocuri suficiente de ulei pentru populație, inclusiv în cazul în care ar exista o cerere suplimentară a pieței. România are un potențial agricol foarte important, iar noile măsuri guvernamentale pe care le avem în vedere vor susține acest domeniu extrem de important pentru economie”, a afirmat premierul, potrivit unui comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Premierul României, Nicolae Ciucă

    Discuțiile s-au concentrat în jurul obiectivului de a crește suprafețele cultivate cu floarea soarelui, producția de semințe și, în mod special, nivelul de procesare a semințelor și producția de ulei de floarea soarelui, pentru piața internă și pentru export.
    România poate juca un rol important la nivelul Uniunii Europene pentru a compensa pierderea de importuri din Ucraina, în condițiile în care țara noastră este unul dintre principalii exportatori de cereale, a subliniat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

    Țara noastră poate să contribuie astfel la siguranța alimentară a Uniunii Europene și a țărilor terțe, care sunt puternic afectate de consecințele agresiunii din Ucraina.

    În cadrul consultărilor, au fost analizate dificultățile din acest sector, generate de lipsa creditărilor pe termen mediu și lung, situația volatilă a forței de muncă și problema îngrășămintelor folosite pentru culturile agricole.

    Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat că reabilitatea și dezvoltarea sistemului de irigații constituie o prioritate pentru actuala guvernare, iar măsurile de facilitare a accesului la finanțare vor fi continuate prin programe dedicate acestui domeniu. De asemenea, a arătat este importantă o regândire a învățământului agricol pentru a răspunde mai bine cerințelor pieței muncii.

    Consultările vor continua în cadrul unui grup de lucru coordonat la nivelul ministerului Agriculturii.

    Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii
    Adrian Câciu, ministrul Finanțelor

    La întâlnire, alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă au participat Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Câciu, ministrul finanțelor, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, consilierul de stat George Agafiței și Remus Borza, consilier onorific.

    Firmele din domeniul agriculturii au fost reprezentate la discuții de SC. Prutul SA, SC. Oleomet SRL, Bunge România SA, SC. Global Grain International SRL, SC. Expur SA, SC Mirba Oil&Miniprod SRL, SC Mirba Oil&Miniprod SRL, SC. Argus SA, Agromad Crops, Grup Șerban Holding SA, SC. Dorna Agri S.A., SC. Longin SRL, Cerealcom Teleorman, SC. Agricost S.A., SC. JD Agro Cocora SRL, SC. Intercereal SA, Cargill, S.C Nutrelo Group S.A., SC. Ardealul S.A., Cerealcom Dolj.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial