Comerţ alimentar

Suntem păcăliți! Pizza pe care o comandăm acasă nu conține brânzeturi ”adevărate”. Mâncăm un amestec de margarină inferioară și alte grăsimi dubioase, burdușite cu E-uri

Mai mulți specialiști din industria laptelui atrag atenția de ceva vreme asupra păcălirii pe scară largă a consumatorului în ceea ce privește produsele lactate, etichetate ca atare, și care sunt de fapt pe bază de înlocuitori de lapte, mai exact grăsimi vegetale.

Mai toate supermarketurile conțin aceste produse, cașcaval cu conținut de margarină, unt care nu este de fapt unt, și care sunt prezente la raionul de lapte și produse din lapte, în mod incorect. Majoritatea sunt din import, eticheta precizează doar mic de tot, într-un colț, conținutul de ulei vegetal, iar prețul este imbatabil, comparat chiar cu cel mai ieftin sortiment de lactate ”reale”.

O rețea de magazine vrea să demaște falsurile

“Produs analog pe baza de lapte și grăsimi vegetale”, așa ar trebui să scrie pe ambalaj și sunt semnale că cel puțin un hypermarket va începe în curând să pună ordine în această direcție, făcând un raft special pentru aceste produse.

O problemă la fel de mare cu cea de la retailer este și în cazul unităților de alimentație publică care folosesc aceste brânzeturi care conțin doar parțial lapte  iar consumatorul nu este informat. Situația este endemică în cazul serviciilor de livrare la domiciliu sau la birou, mai ales ale celor care vând pizza.

”Eu nu cred că există cineva care să vândă pizza pentru acasă și care să folosească mozarella adevărată. Poate că sunt excepții dar dacă acestea există, sunt puținie. Consumatorii sunt înșelați sistematic iar industria românească de prelucrare a laptelui suferă și din această cauză. Mozarella cu înlocuitori are două mari avantaje: prețul și faptul că nu se întărește rapid, așa că pizza rămâne aspectuoasă mai multă vreme. Consumatorii trebuie să fie informați și să ia atitudine”, a spus pentru Agrointelința unul dintre cei mai reprezentativi lideri ai industriei laptelui, care a dorit însă să-și păstreze anonimatul.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Nu mananc pizza doar daca ma prinde foamea pe autostrada si n-am alta alegere, dar dupa aceea sufar arsuri la stomac sora cu atac de inima!!! Am auzit ca si ingredientele din carne ar fi mai mult artificiale sau nu ceea ce sint reclamate.

Scrie un comentariu