• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Interzicerea subvențiilor APIA pentru animale, o inițiativă înregistrată oficial. Ce urmează

  agrointeligenta.ro -

  Interzicerea subvențiilor europene pentru fermele de animale – obiectul unei inițiative cetățenești depusă la Comisia Europeană. Dacă va strânge un milion de semnături din cel puțin 7 state membre, propunerea poate să fie acceptată de Comisia Europeană, care va propune un cadru legislativ de implementare. Inițiativa poate fi și respinsă, caz în care CE trebuie să argumenteze decizia.

  Comisia Europeană a decis, miercuri, să înregistreze o inițiativă cetățenească europeană intitulată „End The Slaughter Age” (Să ieșim din era sacrificării animalelor!), potrivit unui comunicat al Comisiei.

  Organizatorii inițiativei invită Comisia să excludă creșterea animalelor din activitățile eligibile pentru subvenții agricole și să includă alternative etice și ecologice, cum ar fi agricultura celulară și proteinele vegetale. Activiștii solicită, de asemenea, introducerea unor stimulente pentru producția și vânzarea de produse agricole pe bază de plante și de produse provenite din agricultura celulară.

  Întrucât inițiativa cetățenească europeană (ICE) îndeplinește condițiile necesare, Comisia consideră că aceasta este admisibilă din punct de vedere juridic. Comisia nu a analizat în acest stadiu fondul propunerii.

  Decizia de înregistrare este de natură juridică și nu aduce atingere concluziilor juridice și politice finale ale Comisiei cu privire la această inițiativă și nici acțiunilor pe care intenționează să le întreprindă, după caz, dacă inițiativa obține sprijinul necesar. Conținutul inițiativei exprimă doar punctele de vedere ale grupului de organizatori și nu se poate considera în niciun caz că acesta reflectă opiniile Comisiei.

  Inițiativa are nevoie de un milion de semnături din cel puțin 7 state UE

  După înregistrarea inițiativei, organizatorii au la dispoziție șase luni pentru a începe colectarea semnăturilor. Dacă, în termen de un an, inițiativa cetățenească europeană primește 1 milion de declarații de susținere din cel puțin șapte state membre, Comisia va trebui să reacționeze. Comisia ar putea decide fie să dea curs solicitării, fie să o respingă și va trebui să își argumenteze decizia.

  În cazul în care Comisia consideră că o reglementare ar fi un răspuns adecvat la inițiativei, va începe să pregătească o propunere legislativă oficială. Pot fi necesare etape pregătitoare precum consultările publice, studiile de impact etc.

  Odată adoptată de Comisie, propunerea va fi prezentată Parlamentului European și Consiliului UE (sau uneori doar Consiliului). Ea poate deveni lege doar dacă este adoptată de aceste instituții.

  Inițiativa cetățenească europeană, instrument democratic

  Inițiativa cetățenească europeană a fost introdusă odată cu Tratatul de la Lisabona, ca instrument prin care cetățenii pot contribui la stabilirea agendei de lucru. Acest tip de inițiativă a fost lansat în mod oficial în aprilie 2012. Condițiile de admisibilitate sunt următoarele:
  (1) acțiunea propusă nu trebuie să se afle în mod vădit în afara sferei de competență a Comisiei de a prezenta o propunere de act juridic;
  (2) nu trebuie să fie în mod vădit abuzivă, neserioasă sau vexatorie;
  (3) nu trebuie să contravină în mod vădit valorilor Uniunii.

  De la începutul ICE, Comisia a primit 113 cereri de a lansa o inițiativă cetățenească europeană, dintre care 89 au fost admisibile și, prin urmare, au îndeplinit condițiile pentru a fi înregistrate.


  Te-ar mai putea interesa

  Ilie Chifan, un fermier pasionat de Bălțata Românească Ministrul Agriculturii din Iordania, în vizită la ferma de oi a unui membru al Asociației Forța Fermierilor Comisia Europeană a ridicat parțial interdicția exportului de porci din Bulgaria

  Ultimele știri

  DNA a arestat un fost deputat! Ar fi încasat fonduri europene pentru o fermă inexistentă Efectul protestului AFF la Bruxelles! Europarlamentarul Eugen Tomac – solicitare oficială pentru sprijinirea fermierilor români Ministrul Mediului – victorie pentru agricultura românească! Ce s-a convenit la întâlnirea Tanczos-Timmermans