• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ucraina: Prețul exporturilor de ulei de floarea-soarelui a crescut cu 40%

    agrointeligenta.ro -

    Prețuri cu 40% mai mari la uleiul de floarea-soarelui exportat de Ucraina. De la sfârșitul lunii februarie, s-a înregistrat o creștere a prețurilor de export la uleiul de floarea soarelui rafinat îmbuteliat, arată o analiză APK-Inform.

    Sursa precizează faptul că majorarea de preț a fost cauzată de o scădere a ofertei ca urmare a încetării complete a activităților sau a unei reduceri semnificative a producției de către întreprinderile de prelucrare din cauza războiului ruso-ucrainean, inclusiv a ocupării parțiale a țării.

    Potrivit analiștilor, prețul a fost afectat și de închiderea porturilor maritime din cauza blocadei și distrugerea infrastructurii portuare.

    „Exporturile atât de petrol, cât și de alte produse agricole s-au mutat la granițele terestre. Acest lucru a dus la congestionarea infrastructurii feroviare și rutiere, ceea ce a contribuit la întârzieri suplimentare în furnizarea de ulei îmbuteliat către piețele externe. În același timp, cererea importatorilor a fost estimată a fi destul de mare, ceea ce a oferit și suport pentru prețuri”, susțin analiștii.

    Se adaugă că prețurile de ofertă pentru uleiul de floarea-soarelui rafinat îmbuteliat în această perioadă au crescut cu 0,5-0,63 USD/l (sau 33-39%), iar din 28 aprilie variază cel mai mult între 2-2,25 USD/l FCA.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor, la zi. Prețurile pentru grâu și porumb înregistrează o nouă scădere Preț grâu 2023 – fermierii se așteaptă la ce e mai rău. Prețuri acum la contracte! România, al doilea mare exportator de grâu din UE în anul agricol 2022-2023

    Ultimele știri

    Vremea se răcește brusc, îngheț la sol și ploi cu descărcări electrice. Cod Galben emis pentru 27 de județe Porumb de Tamași. Fermierul Gabriel Corodeanu a transformat porumbul dulce într-un brand local Răzvan Avram, GreenAgro: ”Cred că ar trebui să ne focusăm noi, ca și fermieri, în a produce calitate și nu cantitate”