• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Victorie pentru Asociația Forța Fermierilor: Guvernul vrea să modifice PNRR pentru a sprijini agricultura

    Roxana Dobre -

    Apelul fermierilor primește răspuns ferm din partea Guvernului. După ce Asociația Forța Fermierilor a solicitat redeschiderea Planului Național de Redresare și Reziliență –  PNRR, un oficial din partea coaliției guvernamentale anunță că acest lucru se va face pentru a sprijini sectorul agricol.

    Guvernul vrea să modifice Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), așa cum Asociația Forța Fermierilor a solicitat în guvernului la finele lunii martie. Deputatul social-democrat, Adrian Alda, a anunțat pe pagina sa de Facebook că România ar urma să pregătească un pachet întreg de măsuri, printre care și introducerea irigațiilor din agricultură.

    ”La solicitarea PSD, Guvernul vizează o modificare mai amplă a PNRR. După schimbarea fostului ministru al Fondurilor Europene, Guvernul și Coaliția de guvernare au câștigat în coerență în ceea ce privește modificării PNRR. Insistențele PSD pentru modificarea prostiilor scrise de USR în acest plan național au convins partenerii de guvernare să acționeze unitar pentru apărarea intereselor cetățenilor români. Acum Guvernul vizează chiar de o modificare mai amplă a PNRR, pe lângă solicitarea PSD privind eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii, care ar fi însemnat o înghețare a veniturilor pensionarilor timp de 48 de ani”, a anunțat PSD deputatul Adrian Alda, membru și în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților.

    Se vrea introducerea finanțărilor pentru irigații 

    Conform lui Adrian Alda, ”ministrul Marcel Boloș a avansat inclusiv un termen, respectiv toamnă, timp în care România va pregăti un pachet întreg de măsuri, nu doar eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii și introducerea irigațiilor din agricultură, ci și alte elemente care sunt determinate de contextul economic și de conflictul din Ucraina, cum ar fi scumpirea materialelor de construcții care reconfigurează toate cheltuielile planificate inițial”.

    ”Nu este pentru prima oară când ministrul Boloș se pronunță în favoarea solicitărilor PSD de a începe discuțiile cu oficialii europeni pentru modificarea PNRR. Acest lucru a fost enunțat chiar imediat după numirea sa, Marcel Boloș s-a declarat solidar cu ministrul Muncii Marius Budăi în privința eliminării plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii. Această conduită mai coerentă a Guvernului este în favoarea românilor care vor beneficia de fondurile din PNRR”, a mai transmis oficialul parlamentar.

    Reamintim că inițiativa privind redeschiderea PNRR aparține Asociației Forța Fermierilor, care a depus, miercuri – 30 martie, o adresă oficială  în vederea finanțării obiectivelor de interes național din sectorul agricol – sistemul național de irigații și rețeaua națională de depozite regionale. Solicitarea AFF a fost adresată premierului Nicolae Ciucă și președinților celor două Camere din Parlamentul României – liderului PNL Florin-Vasile Cîțu, Președintele Senatului, și liderului PSD Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților. Conținutul adresei care a depusă de către Asociația Forța Fermierilor, aici: Asociația Forța Fermierilor a depus la Guvern și Parlament adresa privind redeschiderea PNRR!


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd