• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Îngrășăminte naturale de aplicat după plantarea răsădurilor de legume

    Iana Gore -

    Îngrășăminte naturale de aplicat după plantarea răsadurilor. Rețete bio de fertilizare a răsadurilor de legume plantate în grădină sau în solar. Cele mai bune îngrășăminte preparate în gospodărie pentru răsaduri abia plantate.

    Îngrășămintele naturale pentru fertilizarea răsadurilor au fost folosite dintotdeauna pentru a ajuta plantele tinere să se prindă și apoi să aibă o creștere bună. În ultima perioadă, tot mai multe rețete bio sunt date uitării și se optează pentru fertilizanții chimici, cu o compoziție și un randament mai ridicat. Pentru cei care doresc să obțină legume ecologice, îngrășămintele naturale sunt o soluție sigură pentru a ajuta culturile să aibă o recoltă mare.

    Cum să fertilizați în mod corespunzător răsadurile cu ceea ce este la îndemâna oricărui fermier? Ce anume se aplică la începutul sezonului? Este vorba despre cinci elemente care au fost dovedite de-a lungul timpului și prin experiență, care ajută să obțineți o recoltă ecologică fără să cheltuiți în plus.

    Îngrășăminte naturale pentru răsaduri: Cenușa

    Cenușa de lemn este îngrășământ bun pentru răsadurile de legume abia plantate.

    Ca să pregătiți solul pe bază de cenușă este simplu: amestecați 1-2 căni de cenușă în 10 litri de apă. Înainte de a aplica soluția la rădăcina plantelor. Aveți grijă să agitați bine produsul înainte de aplicare, pentru ca acesta să fie cât mai omogen.

    De asemenea, se poate de pregătit și o infuzie pe bază de cenușă care să ajute răsadurile. Umpleți recipientul cu 1/3 cu cenușă și umpleți până sus cu apă fierbinte. Cenușa stă în această infuzie timp de două zile, apoi se filtrează, după aceea se diluează cu apă 1:3 și se aplică la rădăcină.

    Îngrășămintele pe bază de cenușă nu ar trebui folosite pe soluri alcaline și nici pentru plantele care preferă ca solul să fie acid (afine, merisoare, rododendron – este un arbust decorativ). În schimb, plantelor pe bază de roșii, castraveți, sfeclă, varză și dovleacul le plac îngrășămintele cu cenușă.

    Îngrășăminte naturale pentru răsaduri: Infuzie cu urzică

    Urzica – un îngrășământ eficient pentru răsadurile de legume. Plantele tinere au nevoie de preparate chimice. Pentru o creștere bună, au nevoie de potasiu, calciu, magneziu, de vitamine și acizi organici. Toate acestea pot fi obținute din urzică.

    Urzica tânără o strângeți, o tocați, apoi într-un recipient din plastic umpleți pe jumătate cu urzică și turnați apă fierbinte. Se acoperă și se lasă la infuzat aproximativ două săptămâni. Totodată, nu uitați ca în fiecare zi să amestecați această infuzie.

    Pentru o fertilizare la rădăcină, infuzia este diluată cu apă într-un raport de 1:10, iar pentru o fertilizare foliară, raportul de diluție este de 1:20.

    Îngrășăminte naturale pentru răsaduri: Infuzie de coajă de ou

    Cojile de ouă compensează deficitul de calciu de care au nevoie răsadurile de legume. Pentru aceasta, măcinați foarte bine cojile, astfel încât să le fie ușor plantelor să absoară nutrienții.

    Cojile de ou sunt folosite ca îngrășământ lichid. Deci, ca să pregătiți infuzia este nevoie să măcinați 10-20 de coji de ouă și să turnați peste ele 3 litri de apă clocotită, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 5-7 zile (amestecați zilnic). Apoi această infuzie diluați cu apă 1:3, apoi udați răsadurile.

    Îngrășăminte naturale pentru răsaduri: Rețetă cu coji de ceapă

    Potasiu, fosfor, fier, vitamine, antioxidanți, fitoncide – toate aceste componente utile se regăsesc în coaja de ceapă. Infuzia pe bază de coji de ceapă este ușor de preparat și utilizat la plante. Se toarnă două căni de coji de ceapă cu două litri de apă clocotită și se lasă două zile la infuzat. Apoi se strecoară și se diluează cu apă în proporție de 1:3.

    Dacă prima fertilizare a răsadurilor plantate în pământ deschis trebuie efectuată nu mai devreme de 10 zile, atunci infuzia cu coji de ceapă poate fi aplicată în a treia zi.

    În plus, coaja de ceapă nu doar întărește plantele tinere și mărește imunitatea, dar protejează și împotriva ciupercilor și a bacteriilor patogene.

    Îngrășăminte naturale pentru răsaduri: Compost

    Compostul se pregătește în gropi, în cutii sau în apartament în recipiente speciale. Primăvara, compostul trebuie folosit gata făcut (matur), când substanța devine sfărâmicioasă și maro. De obicei, compostul înainte de plantare este introdus în sol la aproximativ 5 cm adâncime. De asemenea, compostul gata făcut poate înlocui solul pentru răsad.

    Compostul din primul an (mai ales bogat în azot) nu este potrivit pentru plantele: ridiche, salată verde, spanac și sfeclă, deoarece aceste plante adună nitrați. Dar castraveții, varza, dovleacul pot fi fertilizași cu compost vechi de un an sau doi ani.

    Primăvara, un astfel de preparat poate fi aplicat și pe cercurile din apropierea trunchiului pomilor fructiferi (adâncimea de încorporare – aproximativ 10 cm). Deci, aplicați compost la începutul sezonului și pentru a fertiliza plantele în containere. Pentru a face acest lucru, îndepărtați stratul superior de sol și înlocuiți-l cu compost gata făcut.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Prețuri la zi pentru porumb, floarea-soarelui, grâu și rapiță în portul Constanța Subvenție la plată începând de astăzi. 180 de milioane de euro, în conturile fermierilor Cadastru gratuit în 536 de comune. Lista localităților aflate acum în program

    Ultimele știri

    Turmă de oi abandonată în fața primăriei. Fermier disperat: „Nu am ce să le dau de mâncare!” Șef DAJ: Când intră în conturile fermierilor despăgubirile de secetă Brutarii scumpesc pâinea, deși prețul grâului e la același nivel ca anul trecut