• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Premierul Ciucă, în vizită la Transavia: ”Producătorii români sunt în măsură să asigure pieței produse de calitate”

  Roxana Dobre -

  Premierul României, în vizită la Transavia, în județul Alba. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vizitat joi – 12 mai, Transavia, companie privată cu capital integral românesc ce are ca obiect de activitate producția și procesarea cărnii de pasăre, ocazie în care a anunțat și ce ajutoare se derulează pentru fermieri dar și schemele care sunt pregătite pentru finanțarea agriculturii.

  În discuțiile avute cu managementul societății, premierul a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici și protocoale în lanțul de producție și distribuție, în măsură să asigure produse de calitate pentru consumatori, notează un comunicat al Guvernului.

  ”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi oferă încredere că producătorii români sunt în măsură să asigure pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

  Premierul a fost însoțit în vizita în județul Alba de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

  O componentă importantă a Programului ”Sprijin pentru România” este susținerea agriculturii și industriei alimentare, domenii strategice și cu pondere substanțială în economia românească.

  ”Am decis recent în Guvern să punem la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură de susținere a agriculturii și industriei alimentare, care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. Pentru a face performanță este nevoie de forță de muncă înalt calificată. Din acest considerent am susținut și a fost aprobată de Parlament o altă măsură a Programului ”Sprijin pentru România” prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară”, a menționat prim-ministrul Ciucă, în discuțiile cu reprezentanții Transavia.

  Se pregătește o schemă de 200 milioane euro pentru încurajarea procesării

  Premierul a adăugat că va fi introdusă o altă măsură destinată încurajării procesării în România a materiei prime. În baza unei scheme de ajutor de stat ce urmează să fie aprobată de Guvern, fermierii vor avea la dispoziție 200 de milioane de euro, soluție legislativă ce va contribui la asigurarea necesarului pieței interne și la reducerea presiunii asupra stocurilor și prețurilor la alimente.

  Măsurile destinate agriculturii și industriei alimentare incluse în pachetul ”Sprijin pentru România” au fost stabilite ca urmare a consultărilor cu fermierii, patronatele și sindicatele din agricultură.

  Transavia – o companie ce pune accent pe sustenabilitate, oameni și calitate

  Compania Transavia a investit în dezvoltarea sustenabilă a afacerii sale în România și angajator cu peste 2.300 de locuri de muncă directe.

  Societatea are rol semnificativ în dezvoltarea economică locală și regională prin prioritizarea achizițiilor de la furnizori locali sau internaționali care au sediu și în România (aproximativ 90% dintre cei 1.800 de furnizori), precum și prin localizarea fermelor în opt județe din țară.

  Începând cu 2019, compania publică rapoarte de sustenabilitate și și-a asumat standardele pentru a fi co-semnatară a Codului de Conduită al Uniunii Europene cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar.


  Te-ar mai putea interesa

  Tăieri la liliac. Metode și reguli Un crescător de vaci amendat pentru mirosul de bălegar a câștigat procesul cu Poliția Locală Schimbare pe piața de cereale! Egiptul și-a lansat propria bursă de cereale. Prețul grâului la Cairo

  Ultimele știri

  Aplicarea tratamentelor în câmp se va schimba fundamental: O nouă soluție inventată de germani Crescătorii de animale care au subvențiile blocate la plată Ciuperci pe pomi. Cauze, tratamente