• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Coji de ouă – rețete de îngrășăminte pentru legume și flori

  Mircea Olteanu -

  Coji de ouă ca îngrășământ pentru legume și flori. Rețete de preparare a fertilizanților pe bază de coji de ouă. Utilizarea cojilor de ouă în grădină ca îngrășământ. Beneficii ale cojilor de ouă pentru plante.

  Nu toată lumea știe că o coajă de ou poate fi un îngrășământ excelent pentru grădină. În acest articol vă prezentăm cum puteți folosi cojile de ouă pentru a vă ajuta legumele și florile să se dezvolte armonios.

  Cojile de ouă: beneficii pentru plante

  Cojile de ouă prezintă o serie de beneficii pentru plante, legume sau flori. Conținutul cojilor de ouă le face să fie recomandate pentru fertilizarea naturală a culturilor de grădină acolo unde nu sunt deficiențe mari de minerale, ci este nevoie doar de un aport suplimentar mic de nutrienți.

  Cojile de ouă au un conținut bogat de carbonat de calciu ușor digerabil (92-95%) și microelemente importante pentru dezvoltarea plantelor: potasiu, siliciu, magneziu, fosfor etc.

  Ce legume și flori se pot fertiliza cu coji de ouă

  Cojile de ouă au fost folosite de mult timp ca îngrășământ. Toate plantele răspund bine la fertilizarea cu astfel de îngrășământ: ceapă, morcovi, cireșe, coacăze, salată verde, solanacee, flori.

  Coji de ouă mărunțite

  Utilizarea cojilor de ouă în grădină

  Cojile de ouă pot fi folosite în agricultură, atât sub formă mărunțită, cât și sub formă de infuzie.

  Cu cât bucățile de coji de ouă sunt mai mici, cu atât substanțele din aceasta sunt absorbite mai ușor de plante. Prin urmare, în cele mai multe cazuri este recomandat să transformați cojile în pulbere.

  Rețetă de îngrășământ din coji de ouă pentru germinarea semințelor

  Pentru ca plantele să se dezvolta mei repede după răsărire, peste semințele semănate trebuie să aplicați coji mărunțite, preferabil pulbere. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea unor plante puternice și sănătoase.

  Coajă de ouă ca fertilizant pentru legume

  Rețetă de îngrășământ din coji de ouă pentru rădăcinile plantelor

  Cojile de ouă bine uscate – este nevoie de 4-5 ouă, sunt măcinate până devin o pulbere, apoi se toarnă apă clocotită și se acoperă cu un capac. Amestecul se lasă la macerat 5-7 zile, fiind agitat zilnic. Lichidul este apoi diluat cu apă în proporție de 1:3, iar după puteți uda răsadurile de ardei, vinete, sfeclă și alte legume și rădăcinoase.

  Rețetă de îngrășământ din coji de ouă pentru răsaduri și flori

  Cojile mărunțite pot fi, de asemenea, adăugate în recipientele pentru răsaduri și ghivecele de flori ca supliment de îngrășământ.

  Coji de ouă mărunțite, aplicate ca îngrășăminte la legume

  Rețetă de îngrășământ din coji de ouă pentru un sol mai bun

  Pulberea de coji de ouă reduce aciditatea solului și în același timp hrănește plantele. Pentru aceasta, se folosesc de obicei 1-2 căni de coji zdrobite pe metru pătrat. Iar dacă solul este foarte acidificat, se adaugă mai mult – până la 1 kg pe metru pătrat.

  În timpul lucrărilor de toamnă, coji de ouă mărunțite grosier sunt amestecate cu pământul. Acest lucru afânează solul și îmbunătățește fluxul de aer.

  Înainte de utilizare, se recomandă calcinarea cojilor de ou în cuptor. Acest lucru va ajuta calciul să fie absorbit mai repede în sol.

  Coji de ouă folosite în grădină

  Rețetă din coji de ouă pentru combaterea bolilor și dăunătorilor

  Răsadurile de plante sunt acoperite cu pulbere de coji de ouă care protejează contraputregaiului. Prin dăugarea prafului de coji de ouă în sol, rădăcinile plantelor sunt protejate de anumiți dăunători.

  În plus, cojile de ouă sunt un mijloc sigur de a face față insectelor. Pentru a face acest lucru, cojile sunt măcinate, se adaugă ulei de floarea-soarelui și amestecul se îngroapă între rândurile de plante. După un astfel de tratament, insectele dăunătoare vor dispărea.

  Cojile plasate la baza plantelor și în jurul lor previn și invazia limacșilor, deoarece aceștia nu suportă suprafețele aspre.

  Cojile de ouă, chiar și în cantități mari, nu dăunează plantelor. Prin urmare, un astfel de pansament ieftin și util poate fi pus în găuri imediat înainte de plantarea oricărei culturi. Pune doar o cantitate mică – iar plantele vor răspunde dezvoltându-se rapide și vei obține o recoltă excelentă.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd

  Ultimele știri

  Bursă instituită de Rodbun în amintirea lui Irinel Sacu, directorul tehnic decedat tragic într-un accident rutier Hoții au furat din câmp pompele folosite pentru irigarea culturilor agricole Danone și-a vândut în pierdere activele din Rusia