• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROSHOW, 30 mai 2022. Cinci soiuri de grâu de la Limagrain pe care fermierii se pot baza

    agrointeligenta.ro -

    Platforma Forța Fermierilor Agroshow 2022 prinde culoare și la propriu și la figurat. Culturile de pe terenurile fermei Agromad Crops au avut parte de cele mai bune tehnologii, pentru ca vizitatorii să vadă rezultate bune. Limagrain a adus la Mihăilești nu mai puțin de 5 soiuri de grâu.

    Luni, 30 mai este ziua care trebuie marcată în calendar de fermierii care vor performanță. Atunci va avea loc evenimentul de prezentare a culturilor și tehnologiilor din Platforma Forța Fermierilor Agroshow 2022. Compania Limagrain își așteaptă vizitatorii cu soiuri de grâu care promit producții mari.

    Limagrain a ales pentru această platformă, situată în județul Giurgiu, 5 soiuri de grâu pretabile pentru sudul României. Este prezent aici cel mai tardiv soi din portofoliul companiei, și anume LG Apsalon. Acesta se remarcă printr-un potențial de producție foarte bun, dar și prin calitățile de panificație superioare. Apsalon este utilizat și ca ameliorator în obținerea de făină de calitate superioară.

    LG Apilco este unul din soiurile noi cu care Limagrain atacă piața din România. „Este un soi cu care am dori să înlocuim soiul de grâu Apache, cel mai cunoscut soi din portofoliul Limagrain, este un soi superior Apache-ului. Este un soi cu un potențial de producție foarte bun, talie medie, calitățile de panificație mult superioare celui vechi”, a explicat Adelin Damian, Product Manager cereale păioase Limagrain.

    Tot recent introdus în portofoliul Limagrain este și LG Asterion, ale cărui puncte forte sunt stabilitatea foarte bună și adaptabilitatea ridicată. Una din direcțiile pe care Limagrain a mers a fost să aducă pe piață soiuri de grâu care să nu aibă fluctuații mari de la un an la altul sau de la o zonă la alta.

    Anapurna este și el prezent la Platforma Forța Fermierilor Agroshow 2022. Este cunoscut agricultorilor din țara noastră, având ani buni în portofoliul Limagrain. „Este un soi cu o stabilitate foarte, foarte bună. Deci, oriunde l-am cultiva în condițiile din România, are rezultate foarte bune și stabile. Are o toleranță foarte bună la bolile foliare, la septorioză și rugini”, a completat Adelin Damian.

    Din platforma de care Limagrain a avut grijă pe terenurile Agromad Crops nu putea lipsi vedeta Avenue, un soi de grâu extratimpuriu, îndrăgit de fermierii din țara noastră și care poate fi cultivat pe întreg teritoriul României. Avenue are o talie scurtă, ceea ce îi scutește pe agricultori de grija căderii grâului.

    Cele 5 soiuri de grâu au beneficiat de toate tratamentele necesare pentru a-i convinge pe femieri să le cultive. „Această platformă arată bine. Eu zic că o sa avem rezultate bune”, a încheiat Adelin Damian. Fermierii îi pot adresa întrebări și pot vedea cele 5 parcele pe data de 30 mai 2022, la cel mai important eveniment agricol al anului.

    Situată în localitatea Mihăilești, județul Giurgiu, platforma demonstrativă Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 se desfășoară într-una din cele mai performante ferme din România, Agromad Crops.

    În cadrul evenimentului care va avea loc luni, pe 30 mai, fermierii prezenți vor avea ocazia să vadă cele mai importante tehnologii pentru cerealele păioase și rapiță, prezentate de către partenerii noștri. De asemenea, în aceeași locație va avea loc și CONGRESUL FERMIERILOR 2022, un prilej pentru discuții directe cu cele mai importante autorități din sectorul agricol.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”