• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florin Barbu, președinte Comisia de agricultură: PNRR trebuie renegociat urgent cu implicarea specialiștilor în irigații!

    Roxana Dobre -

    Nu poate exista Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) fără irigații, a transmis într-un mesaj ferm publicat pe pagina proprie de Facebook, Florin Barbu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

    ”Avem datoria să aducem banii europeni pentru agricultura românească. În calitate de președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și fost director al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare ( ANIF) trag un semnal de alarmă asupra urgentării renegocierii PNRR și implicarea specialiștilor din domeniile irigații și agricultură, în discuțiile care se poartă la Bruxelles. Noi nu ne ducem la Bruxelles cu erori politice ca USR-iștii care credeau că apa pentru irigații vine din sol, care nu au văzut niciodată un canal sau o stație de irigații, nu au vorbit cu fermierii care investesc în sistemele de irigații și au înființat OUAI-uri”, a transmis Florin Barbu în mesajul său.

    Citiți și: AGROINTELIGENȚA EXPO, în ferma Grup Șerban: Cum relansăm irigațiile și cultura cartofului în România! Evenimentul va avea loc în câmp, pe 23 iunie, la Sascut, în județul Bacău

    Anterior mesajului postat de deputat, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat că după ce Asociația Forța Fermierilor (AFF) a solicitat redeschiderea Planului Național de Redresare și Reziliență –  PNRR, liderii coaliției de guvernare au decis într-o ședință desfășurată vineri, 3 iunie, să ceară Comisiei Europene, în mod oficial, renegocierea planului.

    Despre acest subiect aici: Irigațiile, introduse în PNRR așa cum a solicitat Asociația Forța Fermierilor. Decizia coaliției de guvernare!

    Ocazie unică pentru România: să ajungă pe primul loc în Europa la suprafața cultivată

    Florin Barbu mai este de părere că țara noastră are ocazia unică de a aduce bani pentru dezvoltarea sistemului de irigații și implicit a agriculturii, de a pune România pe primul loc în Uniunea Europeană.

    ”(…) Acolo unde poate să ajungă, dar numai dacă ascultșm și îi lăsăm să fie ascultați pe specialiști, pe fermieri, de reprezentanții Organizațiilor de Udători din România.  Potențialul imens al agriculturii românești nu poate fi contestat de niciun oficial european. Gândiți-vă un pic, dacă în 2021, România a fost pe locul 6 în UE, la producţia de grâu, cu 6,41 milioane de tone, la o suprafață cultivată de 2,146 milioane de hectare ( locul 4 în UE), ce ar însemna ca noi să dublam suprafața cultivată – Top 3 în Uniunea Europeană.
    1. Franța- 30, 073 milioane tone de grâu, 4 513 milioane hectare cultivate;
    ️2. Germania- 22, 121 milioane tone de grâu, 2 533 milioane hectare cultivate;
    ️3. Polonia- 11,728 milioane tone de grâu 2, 472 milioane hectare cultivate.

    Pe lângă pachetele de măsuri și legile benefice, adoptate de Guvern și Parlament, pentru cei care lucrează și investesc în agricultura românească, avem nevoie și de banii europeni.

    Credeți că noi nu putem face și nu putem fi ca Franța, Germania sau Polonia”, a mai transmis președintele Comisiei pentru Agricultură.

    Citiți și: Victorie pentru fermierul Gavrilă Tuchiluș, AFF: Investiție uriașă într-un proiect de irigații în județul Galați


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!