• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asociația Forța Fermierilor solicită Guvernului majorarea plafonului pentru ajutorul Covid la bovine

    Roxana Dobre -

    Asociația Forța Fermierilor (AFF), care îi reprezintă pe majoritatea crescătorilor mici și mijlocii din sectorul de creștere a vacilor de lapte, solicită Guvernului să majoreze valoarea ajutorului de stat COVID 2022 la bovine pentru a permite supraviețuirea acestor ferme. Cu doar 126,83 de lei pe cap de bovină, vacile fermierilor români vor ajunge la abator, atrag atenția fermierii!

    Conform unui comunicat remis joi – 16 iunie către Agrointeligența-AGROINTEL.RO, acest ajutor, calculat la 126,83 de lei pe cap de bovină, este mult sub așteptărilor membrilor AFF și incomparabil mai mic decât cel de anul trecut.

    ”În condițiile în care toate statele europene își sprijină masiv producătorii de lapte pentru a asigura consumul intern în fiecare țară membră UE, este de datoria decidenților politici români să facă același lucru pentru a permită existența pe viitor a fermelor zootehnice mici și mijlocii și pentru viitorul satului românesc”, atrage atenția asociația de fermieri.

    De asemenea, asigurarea aprovizionării cu lapte românesc pentru consumatorii români înseamnă asigurarea securității alimentare a României, sunt de părere reprezentanții Departamentului Zootehnie – Fermă de Familie din cadrul Asociației Forța Fermierilor.

    ”Atragem serios atenția că decapitalizarea fermierilor români prin neacordarea de sume comparabile cu cele pe care le primesc producătorii din Ungaria sau din Polonia, ba chiar și din Bulgaria, înseamnă un singur lucru: crescătorii români mici și mijlocii nu își vor mai putea ține animalele, acestea vor lua drumul abatorului și producția de lapte autohton va scădea dramatic, simultan cu depopularea și mai accentuată a satelor noastre”, precizează fermierii.

    Sursa citată mai subliniază că reprezentanții AFF sunt în comunicare și consultare permanentă cu membrii pentru luarea de decizii privind acțiunile viitoare ale Asociației Forța Fermierilor care să vină în sprijinul crescătorilor de animale din fermele de familie.

    Asociația Forța Fermierilor este o organizație profesională legal constituită și care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. AFF se luptă pentru drepturile și interesele legitime a 20.000 de membri înscriși direct sau care fac parte din organizații afiliate la Asociația Forța Fermierilor. AFF acordă gratuit membrilor consultanță juridică și pentru accesarea fondurilor europene, precum și suport mediatic și de petiționare pentru toate problemele sesizate de către membri. AFF este partener de dialog instituțional al autorităților publice centrale și locale, pentru atingerea obiectivului membrilor noștri de a pune agricultura în ofensivă.

    Reamintim că directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea a anunțat în interviul ce va fi difuzat luni, 20 iunie, în cadrul emisiunii AgroStrategia de TVR1, de la orele 10.00, că fermierii vor primi până la termenul limită de 30 iunie un cuantum total 126,83 de lei/cap de bovină.

    Despre acest subiect aici: Șeful APIA la AgroStrategia: 126,83 de lei/cap de bovină – cuantum FINAL pentru ajutorul Covid


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare