• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • HALVETIC® – erbicidul inovator care combate buruienile în orice stadiu, cu o amprentă chimică redusă cu 50 la sută

  agrointeligenta.ro -

  Combaterea buruienilor în orice stadiu este posibilă de acum cu ajutorul unui produs inovator care îi ajută pe fermieri să facă economie la substanța folosită pe hectar, cu garanția aceleiași eficiențe. Erbicidul HALVETIC este disponibil pe piața din România fiind prima inovație tehnologică în domeniul glifosaților în ultimii 45 de ani la nivel mondial. În contextul creșterii populației la nivel global, segmentul agrobusiness trebuie să utilizeze mijloace de producție din ce în ce mai eficiente, inclusiv glifosații, substanța activă cel mai des utilizată în protecția plantelor, testată perfect și aprobată pentru utilizare de către agențiile de reglementare din 160 de țări. Siguranța utilizării acestui produs a fost confirmată de peste 800 de studii științifice.

  Compania CIECH Agro România a anunțat că tehnologia sa inovatoare (la nivel global) a fost pusă la dispoziție pe piața românească începând cu luna mai prin produsul HALVETIC – un erbicid bazat pe tehnologia BGT® („Better Glyphosate Technology”) care permite o reducere semnificativă, cu până la 50%, a nivelului de glifosat la hectar, în același timp menținând aceeași eficiență a produsului și reducând impactul pe care produsele fitosanitare îl au asupra mediului.

  Tehnologia BGT® este o combinație inovatoare a sistemului de adjuvanți (substanțe ajutătoare) și alți aditivi, asigurând funcționalitatea completă a glifosatului într-un singur produs. Combinația unică a tuturor ingredientelor-cheie facilitează prepararea lichidului de pulverizare și contribuie la creșterea cantității acesteia reținute pe suprafața plantei, creând condiții favorabile pentru pătrunderea substanței active și transportul acesteia la locul de acționare.

  De aceea, această soluție revoluționară permite reducerea semnificativă a dozei de glifosat pe hectar cu până la 50% în comparație cu produsele concurente, fără a fi nevoie să renunțăm la eficacitatea dovedită.

  Ce este erbicidul HALVETIC® și cum se aplică

  HALVETIC este un erbicid neselectiv sub forma unui concentrat destinat preparării unei soluții apoase, aplicată direct pe frunze (aplicare foliară) și având drept scop combaterea unui spectru foarte larg de buruieni anuale și perene monocotiledonate și dicotiledonate. Acesta este destinat fermierilor cărora le sunt necesare eficacitatea și fiabilitatea produsului, în același timp protejând mai bine mediul.

  Efectul produsului este infailibil, eficacitatea sa rămânând nemodificată chiar și în condiții adverse și cu utilizarea de apă dură. Produsul este eficient în combaterea a numeroase specii de buruieni, poate fi utilizat după recoltarea cerealelor și a rapiței de iarnă și în miriști, pentru combaterea buruienilor înainte de răsărire la porumb, precum și în livezi și în zone nearabile.

  HALVETIC reacționează la provocările asociate cu amprenta produselor agrochimice asupra mediului fără a compromite eficacitatea

  Ce avantaje are utilizarea produsului HALVETIC®

  Aplicarea erbicidului HALVETIC ajută la reducerea la jumătate a dozei de substanță activă pe hectar, menținând în același timp eficacitatea produsului (aceeași doză a produsului finit în comparație cu produsul standard care conține 360 g/l). Noua tehnologie este răspunsul CIECH la provocările legate de implementarea Pactului Ecologic European, iar HALVETIC reacționează la provocările asociate cu amprenta produselor agrochimice asupra mediului fără a compromite eficacitatea.

  Piața românească de glifosați standard (360 de grame de glifosat per litru) însumează aproximativ 6 milioane de litri. În cazul utilizării HALVETIC în aceeași cantitate, impactul asupra mediului ar fi diminuat la jumătate, datorită fiabilității sale superioare, doar 180 de grame de glifosat fiind necesare per litru pentru a obține aceleași rezultate.

  Cum acționează HALVETIC®?

  Produsul inhibă activitatea enzimei EPSPS, care este foarte importantă pentru plante, o enzimă cheie în calea metabolică a acidului shikimic legat de biosinteza aminoacizilor aromatici (fenilalanina, tirozină și triptofan). Pe scurt, glifosatul este preluat de părțile verzi ale plantelor, adică frunze, lăstari și chiar de scoarța nelignificată. Se răspândește în întreaga plantă, ajungând la rădăcini și lăstari, cauzând moartea acestora. Primele simptome ale acțiunii acestui erbicid sunt îngălbenirea și ofilirea, care este vizibilă după 7-10 zile de la aplicare. Planta va muri complet după 3 săptămâni. Lumina puternică a soarelui, umiditatea sau temperatura sunt factori care, în condiții normale, accelerează creșterea plantelor, dar în acest caz intensifică acțiunea agentului.

  Tehnologia brevetată BGT®  a fost testată pe scară largă în diferite condiții de sol și climatice din Europa și din lume. Sistemul încorporat de agenți de umectare, substanțe antispumante care facilitează aplicarea eficientă a produsului, nu necesită utilizarea aditivilor de susținere, și de aceea este facilitată munca fermierului.

  Produsul poate fi achiziționat prin intermediul distribuitorilor autorizați în România, precum Top Seeds și Biochem.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția APIA care intră la plată de săptămâna aceasta. Banii, publicați în Monitorul Oficial În Grădina Danei: Prognoza meteo, cum adaptăm lucrările din livadă la noile condiții climatice De ce cumpără Bill Gates teren agricol

  Ultimele știri

  Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul alocat acoperă cel puțin 150.000 de dosare Elena Mateescu, ANM, anunță un nou val de ninsori și zile geroase aduse de ciclonul polar Gripă aviară confirmată deja la a treia fermă. A început uciderea celor peste 220.000 de păsări