• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Crescătorii de animale cu minim 10 vaci și 150 de ovine: condiție obligatorie pentru subvenția APIA

  Roxana Dobre -

  Subvenția pentru creșterea animalelor, în sectorul ovine/caprine și bovine poate fi încasată de crescătorii care au depus cererea unică în campania 2022 doar dacă îndeplinesc o condiție obligatorie privind mișcarea efectivelor. Astfel, conform APIA, fermierii au de respectat termene fixe pentru retenția animalelor în exploatații.

  Crescătorii de animale care au cerut Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) în campania 2022 trebuie să respecte o serie de date fixe privind retenția animalelor în exploatații. Adică sunt acele perioade în care nu au voie să vândă sau să înstrăineze sub altă formă animalele purtătoare de subvenție.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care sunt datele de care trebuie să țineți cont pentru subvenția APIA pe cap de animal din campania 2022.

  SCZ bovine de lapte – subvenția pentru fermierii care au minim 10 vaci 

  Fermierii care au solicitat sprijin cuplat pentru un efectiv cuprins între 10 şi 250 de capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar, cu excepţia celor din UAT-urile din zona montană, care au putut solicita SCZ pentru un efectiv cuprins între 5 şi 250 capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar, animale care nu au beneficiat de sprijin cuplat-categoria taurine de carne în anii anteriori trebuie să mențin animalele în exploatații pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data limită de depunere fără penalizări, adică 10 iunie.

  Vacile de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul a solicitat sprijin cuplat trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  – să aibă vârsta de maximum 10 ani la data-limită de depunere fără penalizări;
  – să fie înscrise/înregistrate în Registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară;
  – să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data limită de depunere fără penalizări, în exploataţia din cerere şi/sau exploataţiile cu cod ANSVSAdeţinute de acelaşi
  beneficiar şi/sau în exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

  Pentru campania 2021 cuantumul SCZ bovine de lapte a fost de 360,3490 euro/cap de animal.

  SCZ bovine de carne – animalele nu trebuie înstrăinătate timp de 6 luni 

  Și pentru fermierii care au cerut sprijin cuplat pentru un efectiv de animale de minimum 10 şi maximum 250 de capete taurine de carne, trebuie să mențină animalele purtătoare de subvenție în exploatații.

  Conform APIA, animalele din categoria vaci de carne şi tauri de carne trebuie menţinute pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data limită de depunere fără penalizări în exploataţia/exploatațiile cu cod ANSVSA menționate in cerere. Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei de 6 luni au intrat respectiv au ieșit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar şi/sau în exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/ grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

  Vacile de carne pentru care beneficiarul a putut solicită sprijin cuplat au trebuir să aibă vârsta de maxim 12 ani la data limită de depunere fără penalizări, iar taurii de reproducţie pentru care se solicită sprijin cuplat să aibă vârsta de max. 6 ani la data limită de depunere fără penalizări.

  Cuantumul pe cap de animal pentru campania 2021 a fost de 256,4077 euro/cap de animal.

  Fermă ovine (sursa: www.istockphoto.com)

  Plata pentru minim 150 de ovine: termen de retenție de 100 de zile de la data-limită de depunere fără penalizări

  În cazul fermelor de ovine/caprine și/sau berbecii/țapi pentru care s-a solicitat SCZ acestea trebuie să fie menţinute/menținuți, pe o perioada de reținere de 100 de zile de la data-limită de depunere fără penalizări, în exploataţia/exploatațiile cu cod ANSVSA menţionată/menţionate în cerere.

  Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei de 100 de zile , respectiv 24.08.2022 inclusiv au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

  Cuantumul pentru ovine/caprine și/sau berbecii/țapi din campania 2021 a fost de 17,90 de euro/cap.


  Te-ar mai putea interesa

  Soluție cu bicarbonat pentru afide – rețeta originală folosită de legumicultori Subvențiile agricole care se plătesc în luna iunie. Calendar termene pentru fermieri Stropirea roșiilor după copilire – tratamente de protecție

  Ultimele știri

  Activitate neîntreruptă la construcția Autostrăzii Moldova, în minivacanța de Rusalii! Vești bune pentru fermieri! Prețul grâului și porumbului au crescut după escaladarea luptelor din Ucraina! Un nou produs va ajuta fermierii să își protejeze culturile de ciori, porumbei și mistreți