• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bayer: Agricultură mai sănătoasă prin noua gamă biologică

  Adrian Radu -

  Unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere în inputurile agricole este produsele biologice. Produsele biologice agricole sunt un grup divers de produse derivate din microorganisme naturale, extracte de plante, insecte benefice sau alte materii organice.

  Cererea tot mai mare de sustenabilitatea agricolă, interesul consumatorilor pentru produsele ecologice, rezistența buruienilor și a insectelor la substanțele chimice utilizate și preocupările legate de impactul asupra mediului al practicilor agricole actuale determină schimbări majore în producția agricolă.

  Produsele biologice reprezintă o modalitate de a aborda aceste probleme și oferă o abordare durabilă, „verde” a provocării de a produce suficiente culturi pentru a ține pasul cu cererea tot mai mare de alimente și combustibil.

  Compania Bayer a reușit cu succes să fie un catalizator pentru noi practici, produse și servicii în agricultură, iar ultimele eforturi sale eforturi s-au îndreptat tocmai către dezvoltarea de produse biologice și încurajarea fermierilor în adoptarea acestor soluții sustenabile.
  Colaborarea cu fitofarmaciile din toată țara este una dintre strategiile prin care reprezențanții Bayer au reușit să transmită către fermieri informațiile necesare pentru ca aceștia să facă alegerile cele mai profitabile.

  Un astfel de parteneriat are Bayer si cu fitofarmacia Fitogarden, din Sebeș, județul Alba. Horațiu Păcurar, administratorul magazinului, a înțeles impactul pozitiv pe care îl pot aduce fermierilor sfaturile și resursele primite de la compania Bayer.

  ”De foarte mulți ani colaboram cu firma Bayer. În decursul timpului au fost retrase o parte din produse și firma Bayer a sărit în ajutorul nostru, oferindu-ne materiale informative, pentru a ajuta clienții și produse foarte bune”, a declarat Horațiu Păcurar.

  Pe rafturile fitofarmaciei se găsesc acum produsele biologice din portofoliul Bayer, pe care Păcurar le promovează către producătorii agricoli care își doresc produse alternative.

  Una dintre soluțiile biologice pentru sfera producției horticole și pomicole este gama Luna, formată din Luna Care, Luna Max, Luna Sensation si Luna Experience. Aceste produse asigură întreaga rotație de tratamente fungice și ajută la acoperirea tuturor factorilor de risc.

  Portofoliul de produse biologice se remarcă și prin fungicidele Serenade ASO și Sonata. Aceste substanțe pot fi utilizate în agricultura ecologică pentru combaterea bolilor la următoarele culturi de câmp: salată, măr, păr, viță de vie, căpșun, plante ornamentale și trandafiri, cartof, rapiță, sfeclă de zahăr, precum și la următoarele culturi în spații protejate: salată, cucurbitacee (castraveți), solanacee (tomate, ardei, pătlăgele vinete), căpșuni, plante ornamentale și trandafiri.

  Schemele de protecție pot fi completate cu insectoacaricidele Flipper și Requiem Prime. Aceste produse asigură combaterea dăunătorilor din câmp și spații protejate la tomate, vinete, castraveți, căpșuni.

  Tot în portofoliul biologic intră și insecticidul Sivanto Prime, un produs inovativ, inspirat din natură, care nu afectează entomofauna utilă si se adresează gamei de dăunători care înțeapă și sug sucul celular. Avantajul cel mai mare este posibilitatea de a fi utilizat chiar și în perioada de înflorire. Conform omologării, Sivanto Prime se aplică când sunt 50% din flori deschise la măr.

  Mai multe detalii pe site-ul www.cropscience.bayer.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Încă o lovitură în plină criză energetică! Se anunță una dintre cele mai geroase ierni, săracă în precipitații! Hibrizii de floarea-soarelui de la Donau Saat: genetică de ultimă generație pentru producții stabile În Grădina Danei. Ediția de săptămâna aceasta, 29 septembrie 2022

  Ultimele știri

  George Chiriță este noul director general al AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Comisia de agricultură a decis! Contractele de arendă – durată de minim 10 ani! Consultanță în legumicultură de la specialiștii Marcoser, în cadrul FFExpo 2022 (13-15 octombrie)