• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Record stabilit de AgroConcept într-o fermă din România cu combina New Holland CR8.90 Revelation

    agrointeligenta.ro -

    Record de recoltare într-o fermă din România! AgroConcept România a stabilit primul record GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore, de o echipă. Performanța a fost atinsă cu o combină New Holland CR8.90 Revelation (Twin Rotor™) și Heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri.

    Luni, 4 iulie 2022, AgroConcept, importatorul autorizat al mărcilor New Holland și Kverneland în România, a setat primul record de recoltare din România, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS: Cea mai mare cantitate de grâu recoltată de o singură combină în 8 ore (de o echipă), cu un total de 403,64 tone.

    Recordul a fost atins cu o combină de serie, New Holland CR8.90 Revelation (cu tehnologie Twin Rotor™) echipată cu un heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, în prezența unui arbitru oficial Guinness World Records, doamna Seyda Subasi-Gemici, dar și în prezența lui Ovidiu Ranta, Profesor Doctor Inginer USAMV Cluj-Napoca, în calitate de observator independent, și a patru martori externi.

    “Dorința noastră a fost să dovedim performanțele unei combine ideale pentru fermele din România, ca și capacitate și caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiții locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc și cu o echipă majoritară AgroConcept”, a declarat Florin Marin, Directorul Tehnic al AgroConcept.

    Recordul a fost stabilit pe terenurile fermierului Gheorghe Preda

    Recordul a fost realizat în Șindrilița, Găneasa, județul Ilfov, la ferma Geo & Costi Agrostar SRL, aflată în proprietatea fermierului Gheorghe Preda.

    Combina New Holland CR8.90 a intrat la recoltat la 10.07 și a recoltat non-stop, până la semnalul de final dat de arbitrul oficial GUINNESS WORLD RECORDS la 18.07. Echipa de operatori a inclus patru membri: trei angajați AgroConcept, Florin Marin (Director Tehnic), Cristian Catana și Eduard Gîlcevoiu (Specialiști de Produs) și un reprezentat New Holland în persoana lui Florian Schmitt, Bussines Manager combine New Holland (zona Balcanilor), trainer de produs pentru combinele New Holland de o lungă perioadă.

    Jaydeep Singh, CEO AgroConcept, ridicând recunoașterea recordului mondial stabilit în România

    “Sunt foarte mândru de echipa AgroConcept! Am început să gândim acest proiect acum un an și ni s-a părut atunci un obiectiv greu de atins. Erau prea multe variabile de luat în calcul. Sezonul acesta de recoltare ne-a ridicat ștacheta și mai mult, dar am decis să nu renunțăm, orice ar fi și, cu suportul partenerilor de la New Holland, cu sprijinul necondiționat al gazdei noastre, domnul fermier Preda și, mai ales, bazându-ne pe o echipă ultra-dedicată și 2 produse care ne-au dovedit în timp rezultate remarcabile, combina New Holland CR8.90 și hederul MacDon FD140 de 12,2 metri, am reușit!”, a declarat Jaydeep Singh, CEO AgroConcept.

    Este un rezultat românesc, pentru fermierul român, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS, autoritatea globală numărul 1 în materie de recorduri.

    Detalii recoltare:
    Cantitate totală în 8 ore: 403,64 tone
    Suprafață recoltată: 65,68 ha
    Soi de grâu semănat: Glosa – Categoria biologică C2
    Producție medie: 6,15 t/ha în condiții de umiditate cuprinse între 7,6 % și 8,7 %
    Capacitate maximă: 57,5 tone/oră
    Capacitate medie: 50,45 tone/oră
    Pierderi măsurate în mai multe etape pe tot parcursul zilei: de maxim 0,5%
    Consum combustibil: 1,91 litri/tonă
    Condiții climatice: cca. 35⁰C cu înnorări periodice în prima parte a zilei
    Locație: Șindrilița, Ilfov, ferma Geo & Costi Agrostar SRL

    S-au folosit 2 tractoare New Holland, un T8.410 și un T7.315 HD, 2 remorci de transfer de 30 m³ și 3 camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.

    COMBINĂ NEW HOLLAND
    CR8.90 B145 DFR INTELLISENSE ST5

    Specificații tehnice:

    Motor:

    Transmisie și cale de rulare

    Sistem de treierat, curățare și descărcare

    Tocător pentru resturile vegetale

    Post de comandă: Cabină Harvest SUITETM ULTRA CAB

    Alte dotări suplimentare

    • Combină echipată cu sistemul de reglare automată IntelliSenseTM
    o Reglare automată a combinei în funcție de necesitate:
    – Pierderi minime
    – Semințe cât mai curate
    – Randament maxim
    – Randament prestabilit
    o Aceste reglaje automate se fac prin: setarea continuă a vitezei de înaintare (mașină echipată cu sistemul IntelliCruise), reglarea automată a tuturor sitelor (mașină echipată cu reglaj automat al pre-sitei, sitei superioare și al celei inferioare – acest reglaj se face prin citirea datelor transmise de senzorii de măsurare a diferenței de presiune pe sita superioară), reglare automată a sistemului de batere (mașină echipată cu sistem de reglaj electric al vanelor reglabile); în plus combina este echipată cu o cameră poziționată în elevatorul de boabe curate ce determină calitatea semințelor recoltate (corpuri străine, spărtură) și trimite datele pentru a seta mașina la parametrii prestabiliți.

    o Extinctor prins de scară
    o Cheie de deblocare rotori
    o Lumini spate pentru iluminare miriște
    o Oglinzi retrovizoare suplimentare reglabile manual
    o Manual de utilizare în limba română
    o Rezervor cu apă curată pentru spălare mâini
    o Cârlig de remorcare pivotabil
    o Kit Blow-off pentru curățarea motorului
    o Cameră de supraveghere
    o Compresor de aer cu furtun și pistol pentru aer
    o Pachet Yield (senzor de măsurare a umidității + senzor debit)
    o Stick memorie pentru preluarea datelor din combină

    Heder DRAPER MACDON FD140 12,2 M

    Specificații tehnice

    – Lățime de lucru 12,2 m
    – Acționare cu cardan 21 caneluri pe ambele părți
    – Heder flexibil cu două benzi de alimentare laterale și o bandă centrală
    – Culturi ce pot fi recoltate: cereale păioase, rapiță, mazăre, soia
    – Heder echipat cu modul de flotare laterală și verticală FM100
    – Heder echipat cu cuțite vertical pentru recoltat rapiță
    – Heder echipat cu melc de alimentare suplimentar poziționat pe toată lungimea hederului în partea superioară a acestuia
    – Roți de copiere teren


    Te-ar mai putea interesa

    Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”