• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermieri condamnați după ce au participat la protestele violente din Olanda

    Mircea Olteanu -

    Un tribunal din Olanda a condamnat doi tineri fermieri pentru că au fost implicați în protestele violente care zguduie țara vest-europeană de mai bine de o lună.

    Un judecător de la Tribunalul districtual Gelderland din Zutphen i-a condamnat pe cei doi, care sunt frați, în vârstă de 17 și 19 ani, pentru infracțiunile pe care le-au comis în timpul unui protest din data de 28 iunie.

    Incidentele au avut loc pe autostrada A1, în apropiere de Stroe-Kootwijk și în apropiere. Un grup de fermieri au blocat temporar autostrada, lucru ce a dus la ciocniri cu poliția.

    Fratele mai mare a lovit o mașină de poliție cu tractorul

    Cel mai mare dintre cei doi frați a primit o pedeapsă de șase zile cu închisoarea pentru amenințarea polițiștilor și vandalism. De asemenea, el trebuie să facă 180 de ore de muncă în folosul comunității. Mai mult, deși va putea folosi în continuare permisul său de conducere, timp de nouă luni va fi pe o perioadă de probă. Minorul a fost condamnat la 40 de ore de muncă în folosul comunității.

    Potrivit justiției, în timpul protestelor, tânărul de 19 ani a condus tractorul pe autostradă.

    După ce tânărul fermier a părăsit autostrada, polițiștii au încercat să-l oprească de mai multe ori. În timp ce încerca să evite acest lucru, tânărul a intrat cu tractorul într-o mașină de poliție.

    Tânărul fermier a fost achitat de acuzația de tentativă de vătămare corporală gravă. În opinia judecătorului, nu s-a putut dovedi că a încercat în mod deliberat să-i rănească pe polițiști în timpul manevrelor.

    Cu toate acestea, el a fost condamnat pentru că i-a amenințat pe ofițeri și pentru prejudiciul material cauzat. La stabilirea cuantumului pedepsei, s-a ținut cont de faptul că acesta petrecuse deja șase zile în arest preventiv și nu avea antecedente penale. Interdicția temporară de conducere a fost impusă în probațiune pentru că tânărul are nevoie de permisul de conducere pentru a-și exercita profesia.

    A opus rezistență în momentul arestării

    Și fratele mai mic a fost achitat și de tentativa de vătămare corporală gravă. Potrivit instanței, acesta a încercat să se sustragă arestării. A venit cu un vehicul pe autostradă, deși un polițist s-a aplecat printr-un geam pentru a-l convinge să oprească. Ofițerul a fost apoi târât câțiva metri.

    Tânărul a opus rezistență la momentul arestării, astfel că poliția a folosit în cele din urmă un pistol cu șocuri electrice.

    Judecătorul a subliniat că libertatea de exprimare și dreptul de protesta sunt drepturi fundamentale importante, dar nu înseamnă că infracțiunile sunt permise.

    De precizat că instanța din Zutphen a fost închisă de poliție în timpul procesului de teama unor noi proteste. Cu toate acestea, nu au existat demonstrații.

    Fermierii olandezi protestează de peste o lună față de planurile Guvernului de a reduce la jumătate emisiile poluante provenite din sectorul agricol, cel mai mare generator de azot în Olanda. Autoritățile centrale au impus reduceri ale emisiilor de până la 70% în multe zone agricole și până la 95% în apropierea ariilor naturale protejate. Măsurile ar conduce la închiderea a 30% dintre fermele olandeze, iar în cazul pășunilor care nu respectă noile norme se vor putea lua măsuri de naționalizare a suprafețelor, potrivit unor surse.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd