• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alegeri ideale pentru producții de top la cultura de grâu

  Adrian Radu -

  Stabilitatea producțiilor este una din cele mai importante însușirile căutate de fermieri la un soi de grâu. Este și cazul lui Marius Laurențiu Negoiță, care lucrează nu mai puțin de 2.000 de hectare în județul Călărași. Portofoliul Limagrain i-a oferit cele mai bune soluții pentru terenurile sale atat prin stabilitatea productiilor cat si prin potențialul ridicat de producție pe care îl au soiurile de grâu Limagrain.

  Amal Prod SRL are grijă de o suprafață importantă de teren în Ulmu, Călărași. Cultura grâului nu lipsește în niciun an. “Este indispensabilă oricărei ferme”, spune administratorul Marius Laurențiu Negoiță, care are deja 12 ani de experiență în agricultură. În 2016, a avut și primul contact cu Limagrain, o companie care investește sume impresionante în ameliorarea si dezvoltarea soiurilor de grâu.

  Portofoliul Limagrain i-a oferit lui Negoiță posibilitatea să aleagă două soiuri prezente în multe ferme din România: Avenue, nearistat, și Anapurna, soi aristat. “Stabilitatea producțiilor a fost în fiecare an foarte bună. În anii buni, undeva aproximativ sau în jur de la 9 tone la hectar, la Avenue și undeva la 8,5 tone la hectar, la Anapurna. Rezistența la cădere la ambele soiuri este foarte bună”, a declarat administratorul Amal Prod SRL.

  Ca toate soiurile de grâu Limagrain, Avenue se remarcă și prin toleranța foarte bună la cădere și iernare, dar și prin toleranța bună la rugina brună și fuzarioză. Are o putere foarte mare de înfrățire, densitatea recomandată de semanat semănare este cuprinsă între 370-400 boabe germinabile / metru pătrat, proteina ajunge la 12.5%, iar masa hectolitrică se situează între 73-75 kg / hl. Avenue este cel mai vândut soi de grâu genetică străină din România, fiind și cel mai timpuriu la recoltat, este cel mai timpuriu soi de grau cultivat in Romania, care valorifica foarte bine precipitatiile cazute in primavara.

  La rândul său, Anapurna, soi consacrat în portofoliul Limagrain Romania, înregistrat în România în 2013, este un soi panificabil, de calitate superioară, care oferă un conținut de proteină de 13-13.5%, gluten 28-30% și o masă hectolitrică situată între 78-80 kg / hl. Anapurna are o toleranță foarte bună la iernare, cădere, dar și la boli precum septorioza și rugina galbenă. Se recomandă semănatul în a doua parte a epocii optime, cu o densitate de 400-430 boabe germinabile / metru pătrat.

  Avenue, Anapurna și celelalte soiuri din portofoliul Limagrain prezintă o adaptabilitate foarte bună în diferite condiții pedoclimatice, fiind testate în România pe o perioadă de cel puțin 4 ani. Soiurile Limagrain au fost înregistrate în Catalogul Oficial al Plantelor de Cultură din România, motiv în plus pentru Marius Laurențiu Negoiță să le aleagă pentru câmpurile sale.

  “Noi suntem și producători de sămânță și recomand cu precădere soiul Avenue în zona noastră. În privința tuturor produselor comercializate de compania Limagrain sunt foarte mulțumit, de la calitate, pana la promptitudinea cu care ți se livrează marfa. De fiecare dată când apare un produs nou în portofoliul Limagrain și nu doar la grâu, cât și la celelate culturi: porumb, floarea soarelui, rapita, orz si orzoaica, încercăm pe o suprafață mică. Eu am încredere în ce spune reprezentantul companiei in teritoriu, dar e mult mai bine să văd în câmp și în condițiile mele rezultatele soiurilor si hibrizilor Limagrain”, a concluzionat Negoiță.

  Toate detaliile despre soiurile de grâu Limagrain, dar și despre toate produsele companiei, pot fi găsite pe www.lgseeds.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată