• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pepeni dulci de la Bostănărie, crescuți cu produse Daymsa

    Adrian Radu -

    Pepenii fac parte din verile toride ale românilor. Pentru a fi gustoși și delicioși, aceștia au nevoie de îngrijire și pasiune din partea producătorilor. Pentru ca nivelul cantitativ și calitativ al pepenilor să crească, Andrei Boitoș a luat decizia de înființare a Cooperativei Bostănăria. Un partener important este Natur Grup Integral, care oferă produse din portofoliul Daymsa.

    Andrei Boitoș este pasionat de cultura pepenilor. Are câțiva ani de când s-a apucat să aibă grijă de aceste fructe. Munca nu este ușoară și a găsit soluția pentru ca producția să fie și mai ridicată, iar distribuția să se desfășoare mai fluent. A înființat Cooperativa Bostănăria.

    Oferta propusă de Andrei Boitoș și de ceilalți fermieri parteneri îți lasă gura apă, doar când o auzi. “Cultivăm 9 specialități de pepeni, pepeni verzi clasici, pepeni verzi cu coaja neagră, pepeni verzi cu miezul galben, limonii, cum le spunem noi, pepeni fără sămânță, de asemenea. Cultivăm pepenoaica aceea Charleston, cultivăm pepeni Galia, Cantalup, Honeydew, Piel de Sapo”, a declarat Boitoș.

    Culturile de pepeni ale Cooperativei Bostănăria beneficiază de produsele de protecție a plantelor marca Daymsa, comercializate de Natur Grup Integral SRL. Andrei Boitoș este familiarizat cu acestea, folosindu-le de ani buni. A văzut pe parcursul ultimelor sezoane cum producțiile au crescut, iar dulcele pepenilor parcă a devenit și mai dulce.

    Produsele Daymsa sunt aplicate încă de la transplantarea răsadurilor în câmp, o etapă esențială pentru cultura pepenilor. Atunci se folosesc Naturamin WSP și Raiza Mix. Naturamin este un fertilizant care conține 80% aminoacizi liberi, care ajută foarte mult la dezvoltarea plantelor și la depășirea perioadelor de stres prin care trec acestea. La rândul său, Raiza Mix este un biostimulator pe bază de alge marine, folosit pentru stimularea dezvoltării sistemului radicular. Astfel, absorbția nutrienților de către plantă se desfășoară mult mai ușor, iar producția va fi superioară, atât calitativ, cât și cantitativ.

    Nu sunt singurele produse Daymsa folosite la Bostănărie. Naturmix Magneziu este aplicat pentru încurajarea fotosintezei în plantă. “Produsele Daymsa influențează pozitiv sănătatea plantei. Prin utilizarea lor pe stadiile de evoluție mărim imunitatea plantei, iar culturile arată foarte, foarte bine, datorită produselor pe care le aplicăm exact în fenofaza necesară. Daymsa oferă soluții complete”, a completat Aurelian Cioară, promotor Daymsa.

    Colaborarea dintre Cooperativa Bostănăria și Daymsa face pași înainte. Un produs pe bază de magneziu, Naturfos Magneziu, a fost deja testat de Andrei Boitoș în acest an. Iar viitorul apropiat poate aduce un experiment care se anunță spectaculos: o bacterie care poate fi utilizată în tunelele de protecție, care se hrănește cu anumiți dăunători ai plantelor, reducând în acest mod numărul de tratamente din timpul vegetației. Costurile Cooperativei vor fi astfel optimizate.

    Daymsa oferă, astfel, o gamă completă de produse pentru culturile de pepeni. “Membrii din Cooperativă și alți fermieri din zonă folosesc produsele Daymsa deja de câțiva ani de zile și feedback-ul primit de cei care folosesc produsele Daymsa este că biostimulatorii noștri întăresc imunitatea plantei”, a concluzionat Joaquin Gonzalez, reprezentant Daymsa în România și Republica Moldova.

    Toate detaliile despre produsele Daymsa pentru cultura de pepeni, dar și pentru culturile de leguminoase, pot fi găsite pe pagina de Facebook Natur Grup Integral SRL.


    Te-ar mai putea interesa

    Untul produs din aer, fără a mai fi nevoie de lapte, este în curs de aprobare pentru a intra pe piață Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ

    Ultimele știri

    Universitatea de Științele Vieții din Timișoara deschide al doilea magazin Akademika Market Premierul Ciolacu: România nu e în pericol în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Investițiile în irigații vor continua Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar