• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Protest al fermierilor italieni cu lapte vărsat pe stradă: „Nu suntem sclavi!”

    Mircea Olteanu -

    Valul de proteste ale fermierilor, care a început în Olanda în legătură cu o propunere de reducere drastică a emisiilor, s-a răspândit și în alte părți ale Europei. Italienii au ieșit și ei în stradă, la Napoli, vărsând săptămâna trecută zeci sau chiar sute de litri de lapte în fața sediului administrației regionale, relatează portalul Farmer.pl.

    Crescătorii de vite din Italia au declanșat ample acțiuni de protest în încercarea de a salva sectorul. Săptămâna aceasta, fermierii plănuiesc o demonstrație la Roma, după ce săptămâna trecută au protesta la Napoli. Manifestanții au afișat mesaje precum „Acesta nu este lapte, este sângele nostru”, „Noi nu suntem sclavi, suntem fermieri” și „Nu ne putem descurca”.

    Potrivit ilfattoquotidiano.it, la protest au participat mulți crescători de bovine din provincia Caserta, care nu au reușit să se întâlnească cu autoritățile regionale pentru a discuta, din nou, despre planul privind gestionarea epidemiei de bruceloză și tuberculoză la bovine.

    Spre finalul protestului, fermierii italieni, pentru a atrage atenția privind sacrificarea din cauza epidemiei de bruceloză și tuberculoză a mii de bivoli, aproape toți sănătoși, au vărsat pe stradă zeci de litri de lapte. Acest gest a simbolizat și declinul lent, dar decisiv al sectorului zootehnic.

    Fermierii plănuiesc acum și o demonstrație la Roma, programată pe data de 28 iulie. Cu această ocazie, fermierii vor să ceară o întâlnire cu liderii partidelor naționale, deoarece autoritățile din regiunea Campania refuză dialogul, relatează ilfattoquotidiano.it.

    Lupta fermierilor italieni cu bruceloza și tuberculoza bovină

    Strategiile de combatere a brucelozei și a tuberculozei bovine reprezintă o problemă majoră pentru crescătorii de bovine din Italia. Fermierii estimează că, în ultimul deceniu, aproximativ 100.000 de vite au fost sacrificate preventiv în regiunea Campania, în cadrul măsurilor de luptă împotriva brucelozei. Conform datelor prezentate de portalul ruminantia.it, aproximativ 140.000 de vite au fost sacrificate între 2011 și 2021, iar 97 la sută dintre aceste animale s-au dovedit a fi sănătoase în urma examinării post-mortem. Bovinele au fost sacrificate indiferent de starea lor de sănătate, deoarece proveneau din ferme unde au fost depistate animale bolnave.

    Fermierii care protestează în Italia au cerut o întâlnire cu Vincenzo De Luca, președintele regiunii italiene Campania. „De Luca, ne dorim foarte mult soluții la problema brucelozei și tuberculozei. E timpul unui dialog” – acest mesaj se regăsea pe o pancartă afișată de protestatari.

    „Nu mai putem asista neputincioși la distrugerea a moștenirii noastre. Prezentăm Consiliului Regional un plan de eradicare a brucelozei care să-l modifice pe cel existent, ținând cont de nevoile crescătorilor”, a declarat liderul partidului Lega Salvini Campania în Consiliul Regional Campania, Gianpiero Zinzi, citat de teleradio-news.it.

    Pe lângă protestatarii aflați în fața sediului guvernului regional, alți fermieri au circulat prin oraș cu aproximativ 100 de tractoare.

    „Acesta nu este lapte, acesta este sângele nostru”

    Potrivit presei italiene, la protestul de săptămâna trecută au participat aproximativ 2.000 de fermieri cu 700 de tractoare.

    Fermierii italieni se confruntă cu o criză iminentă, potrivit morningstaronline.co.uk, deoarece seceta gravă amenință o treime din producția agricolă din Peninsulă. Ministrul Agriculturii de la Roma, Steafano Patuanelli, a declarat la recent că Italia ar putea pierde 40% din resursele de apă în următoarele decenii.

    În plus, fermierii spun că au înregistrat pierderi de aproximativ 3 miliarde de euro în cursul crizei actuale și suferă din cauza creșterii prețurilor la combustibil și a costurilor de producție în ascensiune ca urmare a războiului din Ucraina.


    Te-ar mai putea interesa

    Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază Fermierii stau la coadă pentru a încasa ajutorul de 1.000 lei pe hectar Avans APIA bovine 2024. Plata pe fermă în funcție de rasa vacilor – calcul

    Ultimele știri

    ”Regele Uleiului” a cumpărat un terminal în Portul Constanța și îl va extinde cu bani de la Guvernul României Începe Programul Tomata – Ciclul II. Anunțul făcut de ministrul Barbu direct din solar! APIA: 12.380 de crescători de animale au avansul în conturi. Situația plăților la zi!