• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bayer colaborează cu fitofarmaciile pentru a populariza produsele ecologice

  Adrian Radu -

  Florentina Vrânceanu este inginer horticol și administratorul lanțului de fitofarmacii Ogorul Tău din Iași. Cu primul magazin deschis în 2006, Florentina a înțeles în toți acești ani rolul esențial pe care îl joacă fitofarmaciile în asigurarea operațiunilor micilor fermieri. În locațiile Ogorul Tău, reprezentanții nu oferă doar produse, ci și consultanță fermierilor.

  Pentru a-și susține afacerea, familia Vrânceanu a avut nevoie să câștige încrederea fermierilor. Iar această încredere a fost obținută prin comercializarea unor produse bune și rentabile, precum și prin informarea și consilierea clienților.

  ”Ogorul Tău împreună cu toată echipa încearcă și, spunem noi că și reușește, să fie o punte de legătură între marii producători de produse fitosanitare și micii sau mai marii fermieri. Doar împreună, unind acest lanț, fără ca nicio verigă să nu fie măcar slăbită, putem reuși să facem fața provocărilor pe care le avem în fiecare an. Pentru că an de an avem un nou dăunător, care ne pune în dificultate sau un agent patogen, care vrea cu înverșunare să-și arate puterile în anul respectiv și doar încheind acest lanț de la marii producători, fitofarmacii, ingineri horticoli către fermieri, putem avea rezultate bune împreună, putem pune pe piață produse prietenoase cu noi și cu mediul”, a povestit Florentina Vrânceanu.

  Fitofarmaciile joacă un rol vital în garantarea accesului micilor  

  Compania Bayer este unul dintre partenerii care au contribuit la consolidarea poziției fitofarmaciilor Ogorul Tău, ca parte a strategiei de a îmbunătății accesul fermierilor la input-uri agricole.

  Reprezentanții Bayer au asigurat consultanță, materiale informative și broșuri care au ajutat fermieri în alegerea corectă a produselor.

  ”Despre tradiția companiei Bayer și despre produsele pe care le inovează în fiecare zi știm cu toții. Am avut rezultate excepționale cu Decis, Movento, LE, Teldor și Aliette și lista ar putea continua, pentru că avem o gamă foarte mare de produse de la Bayer, pe care ne putem baza și le putem recomanda clienților noștri, dar cel mai mult ne-a făcut să ne apropiem de această companie în momentul în momentul în care s-au lansat produsele biologice”, a declarat administratoarea fitofarmaciilor.

  Noile produse Bayer, din gama biologică au fost dezvoltate ca răspuns la nevoia fermierilor de a reduce impactul negativ asupra mediului, menținând în același timp randamentele.

  Portofoliul biologic include fungicidele Serenade ASO si Sonata. Aceste substanțe pot fi utilizate în agricultura ecologică pentru combaterea bolilor la următoarele culturi de câmp: salată, măr, păr, viță de vie, căpșun, plante ornamentale și trandafiri, cartof, rapiță, sfeclă de zahăr, precum și la următoarele culturi în spații protejate: salată, cucurbitacee (castraveți), solanacee (tomate, ardei, pătlăgele vinete), căpșuni, plante ornamentale și trandafiri.

  Pe segmentul insecticidelor, Bayer a dezvoltat Flipper și Requiem Prime. Aceste produse asigură combaterea dăunătorilor din câmp și spații protejate la tomate, vinete, castraveți, căpșuni.

  Gestionarea biologică a dăunătorilor include și Decis Trap, capcana gata de utilizare pentru atragerea și combaterea muștei cireșelor.
  ”Din informațiile pe care le avem, știm că în următorii ani o mare parte din substanțe se vor retrage. Este decisivă orientarea către produse biologice și descoperirea sau inovarea cât mai multor pe această gamă, pentru ca noi să le putem oferi clienților noștri și să le putem veni în ajutor cu aceste produse, pentru că o agricultură fără tratamente în momentul acesta nu se poate”, a mai explicat Florentina Vrânceanu. Mai multe detalii pe site-ul www.cropscience.bayer.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Mâncarea delicioasă – noul simbol turistic al Transilvaniei. Festivalul Gastronomic „Taste of Transylvania”: 7-9 octombrie, în județul Harghita Subvenții APIA 2022: Dată limită pentru fermierii care vor să ia prima tranșă de bani înainte de 16 octombrie Consultanță în legumicultură de la specialiștii Marcoser, în cadrul FFExpo 2022 (13-15 octombrie)

  Ultimele știri

  Cei mai buni consultanți în fonduri europene vin la FFExpo 2022, la standul Fabrica de Consultanță! Primii fermieri care vor avea avansul APIA în conturi! Plata APIA pe hectar 2022. Calcul oficial – suma care intră în conturi de săptămâna viitoare