• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ajutor de la UE pentru micii fermieri din Ucraina: 84,5 euro/ha și 144,5 euro/cap de vacă

    agrointeligenta.ro -

    Un nou program de asistență pentru micii producători agricoli din Ucraina prevede un sprijin bugetar din partea Uniunii Europene în valoare totală de peste 1,5 miliarde UAH (50 milioane euro). Registrul Agrar de Stat primește la acest moment cereri de la producătorii agricoli.

    Sprijinul nerambursabil este acordat fermierilor care cultivă de la 1 până la 120 de hectare de teren agricol sau țin de la 3 până la 100 de vaci. Solicitarea ajutorului se face online, prin Registrul Agrar de Stat din Ucraina.

    Fermele și alți producători de produse agricole înregistrați și care îndeplinesc criteriile programului pot putea primi asistență nerambursabilă în valoare de:

    – 3.100 UAH (84,5 euro) pe hectar de teren agricol cultivat (dar nu mai mult de 372.000 UAH – echivalentul a 10.000 de euro);
    – 5.300 UAH (144,5 euro) pentru fiecare vacă deținută de beneficiar (dar nu mai mult de 530.000 UAH – echivalentul a aproape 15.000 de euro).

    ”Micii producători agricoli vor putea profita de sprijinul Uniunii Europene pentru a începe deja în această toamnă semănatul, cumpărarea furajelor, repararea utilajelor etc. La rândul său, Ministerul Politicii Agrare a creat toate condițiile pentru plata rapidă și sigură a acestui ajutor. Cererile sunt acceptate online prin Registrul Agrar de Stat. Procesul de luare a deciziilor este simplu și transparent. Totodată, ministerul lucrează la extinderea programelor de sprijin în Registrul Agrar de Stat, așa că îndemn toți producătorii agricoli să se înregistreze în sistem și să urmărească actualizările”, a declarat Mykola Solskyi, Ministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei.

    Șeful departamentului de cooperare al Reprezentanței UE în Ucraina, Frederik Kune, a subliniat că, potrivit estimărilor, ca urmare a războiului de agresiune împotriva Ucrainei provocat de Rusia, fermierii din țara vecină au pierdut o parte semnificativă din culturile de toamnă.

    „Cel mai mult au avut de suferit micii producători agricoli, care sunt principala sursă a securității alimentare a țării și principalii producători de produse pentru consumul intern. Prin urmare, în cadrul ultimului pachet de sprijin bugetar alocat de UE Ucrainei în luna iulie a acestui an, micii fermieri vor primi sprijin de urgență în valoare de 50 de milioane de euro”, a menționat Kune.

    Programul de sprijin dezvoltat respectă cele mai bune practici europene, în special mecanismul de granturi pentru producție (Production Grant Scheme, PSG) comun în UE. Fondul de sprijin pentru fermele de stat din Ucraina este responsabil pentru procesarea cererilor în cadrul programului și luarea deciziilor cu privire la acestea. Programul se aplică pe tot teritoriul Ucrainei, cu excepția teritoriilor incluse în lista comunităților din zona ostilităților sau care se află sub ocupație temporară sau asediu. Lista teritoriilor eligibile este aprobată de Ministerul Reintegrării.

    Pentru a aplica la programul de sprijin, un producător agricol trebuie să se înregistreze în Registrul Agrar de Stat pe platforma dar.gov.ua, să verifice toate datele oficiale despre el și activitatea sa, să completeze un formular online și să îl semneze cu semnătură electronică.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați

    Ultimele știri

    Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!