• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețul cerealelor a început să crească după ultimele declarații făcute de Putin

    agrointeligenta.ro -

    Prețul grâului a început să crească pe piețele europene în urma ultimelor declarații făcute de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, Miercuri, cotația grâului a urcat cu peste 3%.

    Prețurile grâului din Europa au crescut miercuri cu 3,1% până la cel mai ridicat nivel din aproape două luni. Piața stabilește prețul pe fondul unui posibil final al coridorului de cereale al Mării Negre, a spus un comerciant de cereale. Președintele Putin a declarat că Rusia și țările în curs de dezvoltare au fost „înșelate” de acordul de export de cereale din Ucraina, intermediat de ONU.

    Declanșatorul creșterii prețurilor cerealelor este critica masivă a Rusiei la adresa acordului de export pentru cereale ucrainene din porturile de export ucrainene de la Marea Neagră. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut, de asemenea, ridicarea „sancțiunilor logistice care împiedică accesul liber al cerealelor și îngrășămintelor rusești pe piețele mondiale”.

    De aceea, înalți oficiali ONU și oficiali ruși s-au întâlnit miercuri la Geneva pentru a discuta reclamațiile Rusiei conform cărora sancțiunile occidentale împiedică exporturile de cereale și îngrășăminte din Rusia relatează Reuters și alte instituții de știri internaționale.

    Organizația Națiunilor Unite, Turcia, Ucraina și Rusia au convenit pe 22 iulie asupra a ceea ce șeful ONU, Antonio Guterres, a numit un pachet pachet pentru a relua exporturile Ucrainei de cereale și îngrășăminte la Marea Neagră și pentru a facilita exporturile rusești.

    În timp ce Națiunile Unite și alții au subliniat că alimentele și îngrășămintele rusești nu fac obiectul sancțiunilor impuse Ucrainei din cauza invaziei Moscovei, Rusia spune că exporturile sale sunt reduse semnificativ.

    Nemulțumirile Moscovei preced discuțiile care vizează extinderea acordului de cereale care va permite exporturile Ucrainei la Marea Neagră, se arată într-o analiză semnată de Olaf Zinke pentru Agrarheute.com.

    Rusia se simte trădată: cerealele din Ucraina nu ajung în țările sărace

    Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că acordul cu Ucraina a însemnat ca aceasta să livreze cereale, alte alimente și îngrășăminte în primul rând Turciei și Uniunii Europene, mai degrabă decât țărilor sărace. Putin a mai spus că Rusia și țările în curs de dezvoltare au fost „înșelate” de acordul ucrainean de export de cereale intermediat de ONU.

    ”Prin urmare, vrea să-și revizuiască condițiile pentru a limita țările care pot primi livrări. În august, prețurile la cereale au scăzut semnificativ. O parte semnificativă a acestui declin s-a datorat reluării exporturilor comerciale din porturile Ucrainei de la Marea Neagră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Națiunilor Unite.

    Între timp, datele privind exporturile din Marea Neagră arată că Turcia și unele țări ale Uniunii Europene au fost principalele destinații pentru exporturile de cereale din Ucraina, transporturile mergând și către China, India, Egipt, Yemen, Somalia și Djibouti.

    „Până în prezent, am văzut 100 de nave părăsind porturile ucrainene și transportând peste 2,3 milioane de tone de cereale și alte produse alimentare, inclusiv 30% către țări cu venituri mici și medii”, a spus purtătorul de cuvânt al ONU.

    Acordul de cereale, semnat în iulie, urmărea să evite o criză alimentară globală, garantând trecerea în siguranță a navelor în și din porturile ucrainene și permițându-le să exporte milioane de tone de cereale.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd